9. 6. 2008

Slovenke brez nastopa na EP

Slovenija – Belorusija25:25 (14:14)
Celje - Dvorana Zlatorog. 1500 gledalcev. Sodnika: Dentz in Reibel (ob Francija).
Slovenija: Zec, Hrnjič 1, Gros 2, Šon 1, Mitruševska 2, Jeriček, Argenti, Čerenjak 2, Stefanišin, Skutnik, Oven, Varlec 7, Marinček, Oder 7 (6), Irman 3. Selektor: Robert Beguš.
Belorusija: Safonova, Kulik 2, Paherila, Kamenščikava 1, Masjuk 1, Bobrik 3, Platanovič 2, Bulava 2, Arcjukovič 5, Hajzhuitse, Kurčankova 4 (3), Suhamirava 1, Abramovič, Drazdova, Grigorjeva 4. Selektor: Konstantin Šarovarov.
Sedemmetrovke: Slovenija 6 (6), Belorusija 5 (3).
Izključitve: Slovenija 8, Belorusija 10 minut.
Rdeč karton: Platanovič (60.).

Slovenija je na prvi tekmi pred tednom dni v Minsku izgubila s 25:29, naša močno pomlajena izbrana vrsta pa je praznih rok ostala tudi na povratni tekmi, ki se je končala brez zmagovalca. Na EP, ki bo decembra letos v Makedoniji, bo tako potovala Belorusija, Slovenija pa je zaključila z nizom nastopov na evropskih prvenstvih, ki je trajal od EP 2002 na Danskem, EP 2004 na Madžarskem in EP 2006 na Švedske. Igra obeh reprezentanc ni bila bleščeča, gostje so storile celo več napak, a izkazalo se je, da imajo Belorusinje boljšo igro in posameznice. Našim je v uvodnih minutah sicer uspelo povesti s 5:2, a to je bilo tudi vse, saj so v nadaljevanju nadzor nad igro in potekom rezultata prevzele gostje, ki so bile tudi sicer boljše. Bojevitost Slovenk je bila ob koncu dovolj, da se je tekma končala brez zmagovalca.
Izjava
Robert Beguš, selektor Slovenije: »Na začetku smo bili boljši nasprotnik, imeli smo nekaj priložnosti, da izid še povišamo, a nam ni uspelo. V nadaljevanju smo imeli preslabo realizacijo v napadu. Žal nam ni uspela uvrstitev na evropsko prvenstvo, vendar sem prepričan, da je v naši igri viden napredek.«