9. 6. 2008

Moška reprezentanca remizirala s Slovaško

Slovenija – Slovaška 33:33 (15:16)
Celje - Dvorana Zlatorog. 3800 gledalcev. Sodnika: Olesen in Pedersen (oba Danska).
Slovenija: Rezar, Kozomara 3, Vugrinec 4, Backovič, Mlakar 2, Kavaš 2, Brumen 2, Škof, Špiler 2, Pajovič 2, Kavtičnik 4 (1), Praznik, Žvižej 9 (5), Zorman 3. Selektor: Miro Požun.
Slovaška: Kukučka 8 (2), Šulc 7, Valo 9, Štochl, Valo, Petro 1, Shejbal, Urban 3, Nižnan, Szucs, Fazik, Kozak 2, Antl 3, Stranovsky, Vozar. Selektor: Zoltan Heister.
Sedemmetrovke: Slovenija 9 (6), Slovaška 2 (2).
Izključitve: Slovenija 12, Slovaška 10 minut.

Praznik slovenskega rokometa v celjskem Zlatorogu se žal ni razpletel po naših željah, saj tudi moški izbrani vrsti, ki je igrala prvo tekmo kvalifikacij za nastop na SP, ni uspelo doseči zmage. Na koncu so se varovanci selektorja Mira Požuna morali krepko potruditi, da so ostali neporaženi. Slovenci so sicer povedli s 5:3, a se vztrajni gostje niso predali in so bo koncu prvega polčasa celo povedli s 15:12. Zunanja linija Slovenije ni našla pravih rešitev za obrambo gostov, še bolj pa je škripalo v slovenski obrambi, ki ni znala zaustaviti Kukočke, Šulca in Vala. Za nameček je slovenska izbrana vrsta že v prvem polčasu imela deset izgubljenih žog. V nadaljevanju je bilo nekoliko bolje, saj so naši v 42. minuti povedli z 22:20, a so Slovaki v 50. minuti spet imeli dva zadetka prednosti. Za izenačenje je ob koncu, s sedmih metrov, poskrbel Luka Žvižej, slovensko izbrano vrsto pa na povratni tekmi, ki bo v soboto, 14. junija ob 18. uri v Levicah, čaka še težje delo.
Izjava
Miro Požun, selektor Slovenije: »Žal mi je, da smo razočarali naše navijače, ki so pričakovali visoko zmago proti vendarle zelo kakovostnim Slovakom. Mojim fantom ne morem ničesar očitati, igrali in borili so se po najboljših močeh, a dejstvo je, da so bili zelo nerazpoloženi. Predvsem v obrambi, ki je bila daleč od pričakovane ravni, v napadu pa smo storili preveč napak.«