16. 1. 2009

Krimovke na Dansko po peto zmago

Slovenske rokometne prvakinje so si že zagotovile napredovanje v drugi del lige prvakinj, vseeno pa tekme na Danskem, kjer bodo igrale v 6. krogu, ne bodo vzele kar "z levo roko".

Ekipa Krima Mercatorja zastopa barve Slovenije v evropski ligi prvakinj. V skupini D je odigrala pet krogov ter štirikrat zmagala. S tem si je že zagotovila napredovanje med osem najboljših v Evropi. Jo pa v soboto na Danskem pri Viborgu čaka še zadnja tekma prvega dela, ki bo odločala o prvem mestu v skupini in boljšem položaju pred torkovim žrebom na Dunaju.

"Tekma na Danskem ne bo imela močnega naboja, saj sta se obe ekipi že uvrstili v drugi del tekmovanja. Je pa dejstvo, da ima Viborg plejado izvrstnih posameznic. Verjamem, da bomo uspeli ponoviti igro, ki smo jo prikazali proti njim v Ljubljani. Bistvo bo, da držimo svojo igro ne glede na to, kakšen bo na koncu rezultat. Katere igralke bodo igrale, se še nisem odločila. Dejstvo pa je, da je glavni poligon za dokazovanje trening. Mislim, da vse dobivajo priložnost, nekatere jo bodo v prihodnje še več," je pred tekmo, ki se bo začela v soboto ob 16.10, povedala trenerka Marta Bon.