26. 2. 2009

Celjski rokometaši kljub dobri igri ostali praznih rok na gostovanju v Nemčiji

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tretjem krogu drugega dela lige prvakov danes gostovali v Nemčiji, kjer so so pomerili z moštvom Rhein Neckar Löwen. Čeprav so ob polčasu vodili s 16:15 in prikazali zelo dobro igro, so Celjani na koncu izgubili s 26:31.

 

 

Rhein Neckar Löwen - Celje Pivovarna Laško 31:26 (15:16)

 

Dvorana Europahalle, gledalcev 3.850, sodnika: Argyrou in Loizou (oba Ciper).

 

Rhein Neckar Löwen: Szmal, Fritz, Gensheimer 8, Roggisch, Bielecki, Tkaczyk 2, Harbok 1, Schwarzer 3, Filip 5, Jurasik 3, Klimovec 1, Sigurdsson 7 (5), Grötzki 1, Fäth.

 

Celje Pivovarna Laško: Lapajne, Rezar, Gregorc, Gajič, Ščurek 1, Bedekovič 1, Toskić 1, Špiler 1, Kojić 1, Rezniček 6, Terzić 4, Kokšarov 6, Furlan 5.

 

Sedemmetrovke: Rhein Neckar Löwen 5 (5), Celje Pivovarna Laško 1 (0).

 

Izključitve: Rhein Neckar Löwen 4, Celje Pivovarna Laško 10.

 

Obrambe vratarjev: Rhein Neckar Löwen 17 (Szmal 0, Fritz 17), Celje Pivovarna Laško 18 (Lapajne 0, Rezar 18).

 

Gostitelji so si na tekmi v Karlsruheju (dvorana v Mannheimu, kjer igrajo gostitelji, je bila zasedena) že v prvem polčasu nekajkrat priigrali po dva zadetka prednosti (3:1, 4:2, 5:3, 9:7, 10:8), prvo občutnejšo pa v 19. minuti, ko je bilo na semaforju 13:9. Celjski trener Tone Tiselj je takoj vzel minuto odmora, kljub temu pa je Rhein Neckar razliko obdržal (15:11). Toda nato so sledile vrhunske minute slovenskih prvakov, ki so naredili delni izid 5:0, pri čemer so dva zadetka dosegli z igralcem manj (izključen je bil Mirsad Terzić). V vratih je blestel Aljoša Rezar, ki je že v prvih tridesetih minutah zbral 11 obramb (do konca kar 18), v polju pa predvsem Tomaš Rezniček, Edvard Kokšarov, Mirsad Terzić in Vasja Furlan.

 

Štirim zaporednim izenačenjem na začetku drugega polčasa (od 16:16 do 19:19) so sledili trije zaporedni zadetki gostiteljev, toda odlični "pivovarji" se - kljub očitni pomoči ciprskih sodnikov favoriziranim Nemcem - niso predali. Sredi drugega polčasa so se dvakrat približali le na zadetek zaostanka (21:22, 22:23), a med zaporednima izključitvama Mirsada Terzića in Davida Špilerja si je Rhein Neckar znova priigral vodstvo s 25:22. Sledil je protiodgovor moštva trenerja Toneta Tislja z delnim izidom 3:0 in izenačenjem na 25:25, toda nemški klub je tehtnico dokončno prevesil na svojo stran, ko je v naslednjih slabih dveh minutah trikrat zapored zadel v polno (28:25).

 

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Žal nam je v zadnjih minutah zmanjkalo moči in sreče, poleg tega pa smo naredili še nekaj nepotrebnih napak. Dobrih petdeset minut smo bili enakovredni nemškemu moštvu, ki je neprimerno kakovostnejše in ima daljšo klop, kar je na koncu tudi izkoristilo. Kljub naši dobri igri sem zelo nezadovoljen s tem, kako smo odigrali zadnji del tekme in zapravili res lepo priložnost za presenečenje. Storili smo nekaj osnovnošolskih napak, kar se nam ne sme dogajati, če želimo premagovati tako vrhunske evropske ekipe, kot so Rhein Neckar, Zagreb in druge. Vsem svojim fantom bi čestital za borbenost, saj so se zares izkazali. Bili so enakovredni gostiteljem, a na koncu so žal prišle napake, ki so tudi posledica utrujenosti zaradi precej manjše izbire igralcev. Na tekmi proti Rheinu Neckarju sem ponudil priložnost večjemu številu igralcev in nekateri so se zares izkazali. Tu mislim predvsem na Reznička v napadu in Kojića v obrambi, vsi, ki so se danes izkazali, pa so velika pridobitev za naše moštvo v nadaljevanju sezone."

 

Vasja Furlan, igralec Celja Pivovarne Laško: "Dobro smo se borili in enakovredno upirali več kot petdeset minut. Kot smo se dogovorili, smo zelo disciplinirano igrali v napadu, kar je gostiteljem onemogočalo hitre protinapade. Ob koncu smo naredili nekaj napak, kar so Nemci izkoristili in zasluženo zmagali."