29. 3. 2009

Tomaž Jeršič: Kazen za Obrvana ni primerna

Ob odločitvi disciplinskega sodnika Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS), ki je trenerja Gorenja iz Velenja Ivico Obrvana kaznoval s trimesečno prepovedjo opravljanja funkcije, se je v imenu Rokometne zveze Slovenije (RZS) oglasil v. d. generalnega sekretarja Tomaž Jeršič.

 

"Strinjam se, da mora biti Obrvan kaznovan za svoje dejanje. Toda niti oblika niti dolžina kazni se mi ne zdita primerna. Glede na doslej izrečene kazni v zgodovini rokometa v samostojni Sloveniji se mi zdi tokratna absolutno predolga, istočasno pa poleg suspenza obstajajo še drugačne in primernejše oblike kaznovanja, na primer denarna. RZS nima vpliva na odločitve ZROPS-a, ki ima svoje akte, organe in komisije in ki samostojno vodi prvoligaško tekmovanje, toda po drugi strani ima nacionalna zveza pravico komentirati njegove odločitve," je dejal Tomaž Jeršič.

 

 

Več o sodelovanju med ZROPS in RZS, podkupovalnih aferah v sodniških vrstah in perečih aktualnih dogodkih v svetu rokometa si boste lahko kmalu prebrali v intervjuju s Tomažem Jeršičem na spletni strani RZS.