27. 5. 2009

Ženska članska reprezentanca zbrana v Smledniku

Slovenski selektor Primož Pori je v Smledniku zbral 22 rokometašic, s katerimi je začel priprave na univerzitetno prvenstvo, ki ga bo gostila Ljubljana, ter sredozemske igre v Pescari. Odzvala so se vsa dekleta.

"Glede na to, da je to izpitni čas in čas mature, bomo treninge in priprave vsakodnevno prilagajali. Zato smo se odločili za priprave v bližini Ljubljane, da lahko dekleta opravljajo še svoje šolske obveznosti. Šola je na prvem mestu," pravi ob začetku več kot mesec dni dolgega ciklusa priprav selektor Slovenije Primož Pori. Na njegovo povabilo so se odzvala vsa dekleta. Ob Zbiljskem jezeru se jih je zbralo 22, ki bodo skupaj s premori preživele precej časa ter odigrale kopico tekem (med 12 in 13).

Selektor si je priprave zamislil kot etape, saj bi bil nepretrgan urnik preveč naporen in monoton. Zato bodo v prvih treh dneh (danes so že opravile prvi trening) pozornost namenili predvsem navajanju drug na drugega, obnovi že osvojenega ter vpogledu v zdravstveno stanje. "Vesel sem, da so prišla vsa dekleta in da so vsa zdrava," je zadovoljen prvi strokovnjak ženske članske reprezentance. Po odmoru se bo ekipa znova dobila v ponedeljek, ko se bo osredotočila na priprave na "Dan slovenskega rokometa" 6. junija na Kodeljevem, kjer bo odigrala tekmo z Italijo. "Gre za zelo primernega nasprotnika glede na to, da se bomo z njim pomerili tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo," o drugem tednu pravi Pori in dodaja: "Nadaljevali bomo 10. junija, ko se bomo pripravljali na univerzitetno prvenstvo ter misli že posvečali sredozemskim igram. Program bo prilagojen, saj bodo nekatera dekleta nastopila le na univerzitetnem prvenstvu, druga le na sredozemskih igrah, tretja pa na obeh dveh. Zato se bomo sproti še odločali o načinu dela. " Seveda pa bo zadnji ciklus namenjen Pescari ter Črni gori, Franciji in Srbiji. Tekmicam na sredozemskih igrah v Italiji od 28. junija naprej.

Za razliko od preteklih akcij manjka nekaj igralk. "Sergeja Stefanišin in Špela Cerar se bolj ali manj poslavljata od reprezentance, mogoče si katera še premisli. Nina Jeriček in Zala Bojovič sta poškodvani, prav tako ima že vso sezono težave Manuela Hrnjič," razloge za nekatere spremembe obrazloži Pori, ki je na priprave povabil - ob sedaj že standardnih igralkah - nekaj mladink: "Mislim, da je za nekatere prišel čas, da pridejo v člansko izbrano vrsto. To so si zaslužile s svojo igro po klubih ter nastopi za mladinsko reprezentanco, za katero sem zelo vesel, da se je izkazala."

Dekleta bodo ta teden trenirala v Cerkljah, prihodnji teden pa v Ljubljani.
Porijev seznam