20. 10. 2009

Na Galjevici ostajata tudi Lekićeva in Cvijićeva, Damjanovićeva zapušča klub

Vodstvo rokometnega kluba Krim Mercator je po današnji novinarski konferenci nadaljevalo s pogajanji z igralkami, ki so jim ponudili bistveno zmanjšane pogodbene obveznosti. Zdaj je jasno, da v dresu ekipe z Galjevice ostajata tudi Srbkinji Andrea Lekić in Dragana Cvijić, medtem ko njuna rojakinja Sanja Damjanović odhaja.

 

Hrvaška reprezentantka Kristina Franić, ki je Krim okrepila pred začetkom letošnje sezone, je med desetimi tujkami prva zapustila vrste slovenskih prvakinj. V ponedeljek sta zvestobo dosedanjemu klubu (kljub pogodbeno nižjim zneskom) podaljšali Rusinja Ljudmila Bodnjeva in Ukrajinka Marina Vergeljuk, nato pa še Szandra Zacsik, Slovakinja z Madžarskim potim listom. Pred današnjo novinarsko konferenco je bilo prav tako jasno, da Ukrajinka Olena Jacenko ne bo več nosila Krimovega dresa in da na Galjevici ostaja večina slovenskih reprezentantk. V popoldanskih urah so se začela pogajanja še z ostalimi tujkami in domačimi igralkami. Po njih je postalo jasno, da Sanja Damjanović zapušča Krim Mercator, medtem ko še vedno ostaja odprto vprašanje Hrvatice Jelene Grubišić in Portugalke Ane Miriam de Sousa. Poleg njiju naj bi bili kmalu znana tudi nadaljnja usoda slovenskih rokometašic Urške Vidic in Amre Pandžić.

 

Čeprav so imeli v Krimu Mercatorju za letošnjo tekmovalno sezono načrtovan proračun v višini 1,5 milijona evrov, je zdaj že povsem jasno, da bodo lahko razpolagali le z okoli 500.000 evri. "Zaradi recesije smo bili prisiljeni zmanjšati proračun kar za dve tretjini, saj nismo imeli drugega izhoda. Po tem smo sklicali igralke in člane strokovnega vodstva, jim pojasnili novonastale razmere in jim predstavili naše nove pogoje. Nismo jih želeli prikrivati dejanskega stanja, ampak pokazati realno sliko. Poleg tega je bil krim vedno znan po tem, da so bila izplačila točna. Tudi zato ne bi želela, da bi bilo pod mojim vodstvom drugače" je povedala direktorica Deja Ivanović, ki je pojasnila, da bo Krim Mercator zagotovo igral v letošnji ligi prvakinj (do danes opolnoči mora na EHF dostaviti seznam igralk, ki imajo pravico nastopa v tem tekmovanju), medtem ko je sodelovanje v regionalni ligi še pod vprašajem. Po besedah Ivanovićeve klub intenzivno išče tako novega predsednika kot nove sponzorje, upa pa, da pretresi v zadnjem času ne bodo pustili prvelikih posledic na igralkah.

 

Rokometašice Krima Mercatorja čaka prva tekma v letošnjem najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v soboto, 24. oktobra 2009, ob 18. uri, ko bodo gostovale pri Metzu v Franciji. Igralke ter člani klubskega in strokovnega vodstva bodo na pot z avtobusom krenili v četrtek pozno zvečer, na tribunah dvorane v Metzu pa bodo slovenske prvakinje spodbujali tudi zvesti navijači. Tekmo v Metzu (kluba sta se srečala že v minuli sezoni v ligi prvakinj - v Ljubljani so zmagale Francozinje z 31:26, v Metzu pa slovenski klub s 33:29) bosta Nemca Lars Schaller in Sebastian Wutzler, delegat pa bo Luksemburžan Francis Leon Donven. V skupini B v ligi prvakinj poleg Krima Mercatorja in Metza igrata še danski Aalborg in avstrijski Hypo Niederösterreich.

Liga prvakinj - sezona 2009/10Bodnjeva in Vergeljukova še naprej na Krimu