31. 10. 2009

Rokometašice Olimpije v nedeljo v Tivoliju proti nemški ekipi Bayer Leverkusen

V tretjem krogu evropskega pokala EHF čaka rokometašice Olimpije prva tekma proti nemški ekipi Bayer Leverkusen. Slovensko-nemški dvoboj bo v nedeljo, 1. novembra, ob 16. uri v dvorani Tivoli v Ljubljani.

 

V ljubljanskem klubu se v zadnjem času bolj kot z nasprotnicami v pokalu EHF ubadajo z velikimi denarnimi težavami, kajti igralke niso dobile plač že od marca, sedem pa jih je že zapustilo tivolski klub. Zato ne čudi, da so na začetku tedna izbranke trenerja Roberta Beguša zagrozile celo s stavko, če klubsko vodstvo ne bo izpolnilo njihovih pogojev: da še pred prvo tekmo proti Bayerju dobijo eno plačo, naslednjo do petka oziroma pred povratnim dvobojem v Nemčiji, do konca decembra pa poplačilo vseh dolgov. V četrtek so predstavniki klubskega vodstva opravili pogovor z igralkami in zadeve so vsaj začasno urejene, tako da nedeljska tekma v Tivoliju zanesljivo bo.

 

Bayer iz Leverkusna je v drugem krogu letošnjega pokala EHF že izločil enega slovenskega predstavnika. To je bila Celeia Žalec, ki je obe tekmi odigrala v Nemčiji in obe visoko izgubila (18:34 in 20:32). "Nemška ekipa je sicer zelo kakovostna, a sem prepričan, da se lahko kosamo z njo. Če bi bili v popolni zasedbi, bi bil seveda precej bolj optimističen glede napredovanja. Upam le, da zdesetkanost igralskega kadra ter težave v klubu in okoli njega ne bodo pustile prevelikih posledic na igralkah," se nadeja Olimpijini trener Robert Beguš.

 

Tekmo v Tivoliju bosta sodila Grka Konstantinos Katsikis in Michalis Michailidis, delegat pa bo Avstrijec Klaus Lang. Povratni dvoboj v Nemčiji bo v nedeljo, 8. novembra, prav tako ob 16. uri.