26. 12. 2010

Švicarska krožna napadalka Ariane Geissmann je tudi uradno okrepila vrste Krima Mercatorja

Pred nadaljevanjem sezone se je ženski rokometni klub Krim Mercator okrepil z novo igralko. Gre za 24-letno švicarsko krožno napadalko Ariane Geissmann, dosedanjo članico danskega Aarhusa.

 

Potem ko se je huje poškodovala srbska krožna napadalka Dragana Cvijić (strgane kolenske vezi in operacija), ruska pivotka Ljudmila Bodnjeva pa se prav tako že dlje časa ubada s poškodbami, se je klubsko vodstvo Krima Mercatorja odločilo za nakup na tem igralnem mestu. Na Galjevici so se odločili za 24-letno švicarsko reprezentantko Ariane Geissmann, ki je v zadnjih dveh sezonah nosila dres danskega Aarhusa. V tem mestu je Švicarka obiskovala tudi podiplomski študij na fakulteti za šport.

 

Geissmannova je visoka 165 centimetrov, za izbrano vrsto Švice pa je odigrala 25 tekem in dosegla 45 zadetkov. Švicarka, ki je pred odhodom na Dansko igrala za domači klub Zug Handball, v letošnji sezoni ni igrala v evropski ligi prvakinj, zato bo imela v drugem delu najelitnejšega klubskega tekmovanja pravico nastopa za Krim Mercator.