28. 1. 2010

Za slovo od Avstrije je Slovenija klonila proti Španiji in EP končala na enajstem mestu

Slovenska rokometna reprezentanca se je od evropskega prvenstva v Avstriji poslovila s tretjim zaporednim porazom. Proti Špancem je naredila kar 23 tehničnih napak in klonila z 32:40 (14:20) ter tekmovanje končala na enajstem mestu.

Slovenija - Španija 32:40 (14:20)

Innsbruck, Olimpijska dvorana, gledalcev: 4000, sodnika: Din in Dinu (oba Romunija).

Slovenija: Škof (16 obramb), Rezar (2 obrambi), Kozlina 1, Vugrinec 3, Dobelšek, Lubej, Kavtičnik 2, Natek, Skube 3, Špiler 3, Brumen 2 (1), Pajovič 1, Gajič, M. Žvižej 6, L. Žvižej 9 (2), Zorman 2.

Španija: Hombrados (8 obramb), Sierra, A. Entrerrios 11, Gurbindo 2, Garabaya, Prieto, Tomas 4, R. Entrerrios 4, Aguinagalde 7, Ugalde 1, Garcia 3, Romero, Malmagro 7, Rodriguez, Aguirrezabalaga 1, Morros.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (2), Španija 5 (3).

Izključitve: Slovenija 4 minute, Španija 8 minut.


Slovenska reprezentanca je zadnji obračun na evropskem prvenstvu v Avstriji proti bronastim z zadnjih olimpijskih iger v Pekingu, Špancem, igrala brez poškodovanega desnega krila Dragana Gajiča (biceps), čeprav je bil na klopi.

Prve štiri španske gole je dosegel Raul Entrerrios, ki se je prebil mimo slovenske obrambe in premagal Gorazda Škofa. Slovenska ekipa je na uvodu znova naredila kopico tehničnih napak, predvsem na račun slabih podaj. Po izenačenju s 3:3 v četrti minuti so Španci z delnim izidom 5:1 v 10. minuti imeli že +4. Slovenski selektor je zelo kmalu Pajoviča zamenjal s Špilerjem. Dobre obrambe Škofa ter lahki zadetki so Slovenijo vrnili v igro v 14. minuti, ko so zmanjšali zaostanek na en zadetek (8:9).

Naši rokometaši pa niso znali izkoristiti ponujenih priložnosti, res pa je tudi, da se je kar nekaj odbitih žog odbilo naravnost v španske roke. Celo ob igralcu več Slovenci niso ustavili naleta nasprotnikov, ekipa Valera Rivere je tako v 22. minuti prvič vodila s petimi goli naskoka (15:10), v 25. pa že s šestimi. Slovenija ni zatresla mreže že sedem minut. Post je prekinil Skube. Gorazd Škof (12 obramb ob polčasu) je izvrstno branil, žoge pa so se odbijale nazaj v roke Špancev, ki so tako nato reševali situacijo. Na slovenski strani je bilo v prvem polčasu preveč tehničnih napak, zato je naša ekipa na polčas odšla z zaostankom šestih golov (14:20).

Ob igralcu več na igrišču je Španija z zadetkom Malmagra prvič povedla za sedem golov (21:14). Slovenska obramba ni delovala kot bi bilo treba, še huje pa je bilo napadu, kjer so se vrstile napačne podaje in priložnosti za zadetke pravzaprav ni bilo. Španija je v 35. minuti ušla že na +8 (24:16). Slovenski selektor je med tem na mesto organizatorja igre vnovič poslal Skubeta, ki je z dvema samostojnima prodoroma in zadetkoma vrnil Slovence vsaj korak proti Špancem. Znova pa je blestel Luka Žvižej, ki je bil eden redkih uspešnih pri realizaciji.

"Furija" je nadaljevala z mletjem Slovencev ter z delnim izidom 5:0 prvič prišla do +10 v 47. minuti, po novi napaki Slovencev pa celo do +11 trenutek za tem. Slovenci so se na vse pretege trudili, da bi se približali, a napakam ni bilo konca. Slovenija se je tako od prvenstva poslovila s porazom za osem golov.


Vse o Euru 2010