25. 4. 2010

Gorenje dobilo derbi v Rdeči dvorani proti Celjanom, Cimos tesno zmagal v Trebnjem

V petem krogu končnice za prvaka je Gorenje na domačem igrišču premagalo Celje Pivovarno Laško s 34:32 (14:19) in se pivovarjem približalo le na pet točk zaostanka. Enako število točk kot Velenjčani ima tudi Cimos, ki je pri Trimu v Trebnjem slavil s 27:26 (14:13).

 

 

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško  34:32 (14:19)

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1100, sodnika: Humek in Škvarč (oba Dobova).

 

Gorenje Velenje: Gajić 9 obramb, Skok (6 obramb), Bezjak 3, Cehte, Natek 3, Rutar, Rnić 1, Žvižej 5, Štefanič, Golčar, Harmandić 4 (1), Ferkulj, Čupić 14 (7), Bajram, Nosan, Šimič 4.

 

Celje Pivovarna Laško: Štochl (11 obramb), Rezar, Lapajne, Marguč 3, Vugrinec 2, Pajovič 3, Razgor, Toskić 7, Kojić 1 (1), Gorenšek, Koljanin 1, Kokšarov 6, Zorman 9, Dačević.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 8 (7), Celje Pivovarna Laško 2 (1).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Celje Pivovarna Laško 22 minut.

 

Rdeči karton: Vugrinec (44. minuta, 3 x 2 minuti).

 

 

V petem krogu končnice za prvaka so se Celjani v gosteh pomerili s trenutno tretjeuvrščeno ekipo v prvenstvu, ekipo Gorenja iz Velenja, ki je pred obračunom za Celjem zaostajala za sedem točk. Pivovarji so na tekmi nastopili brez poškodovanega Miladina Kozline in kaznovanega Dragana Gajiča, medtem ko domači na drugi strani niso imeli težav s poškodbami. V deveti minuti so pivovarji z zadetkom Alema Toskića prvič prešli v vodstvo, ki ga do zaključka polčasa niso več izpustili iz rok (5:4). Toskić je iz nasprotnega napada v 14. minuti povišal na tri razlike, zaradi česar je domači trener zahteval minuto odmora. Po njej je Gorenje imelo dvakrat priložnost, da se približa na zadetek zaostanka, a so jim Celjani vsakič to preprečili, Zorman pa je znova povišal na tri. V 21. minuti so imeli domači 35 sekund dva igralca več, a jim prednosti ni uspelo zmanjšati, saj je Zorman dvakrat odlično zadel. Celjani so nato povedli s petimi zadetki prednosti (16:11), Velenjčani so kasneje odgovorili s tremi zaporednimi zadetki, kljub temu pa se je polčas končal z visokim vodstvom pivovarjev (19:14).

 

Renato Vugrinec se je v 44. minuti napačno menjal, za kar je prejel tretjo kazen in rdeči karton. Kot se je izkazalo kasneje, je bilo to odločilnega pomena. Bezjak je znižal na tri, ravnovesje pa je držal Zorman, ki je odigral eno najboljših tekem to sezono. Kljub temu so se domači vztrajno bližali in v 48. minuti, ko je bil izključen Gorenšek, je semafor kazal le še dva zadetka razlike. Gorenje se je v tem času prvič približalo na zadetek zaostanka in tekma je bila ponovno odprta, čeprav je še malce prej kazalo na gladko zmago gostov. V zadnjih desetih minutah pa prava plejada izključitev na strani Celja. Najprej Zorman v 52. minuti, Natek niža na zadetek zaostanka, Čupić pa je izenačil na 29:29, nato pa priigral vodstvo s 30:29. Izenačil je Toskić, ponovno pa zadel Čupić, kar je bil že njegov 13. zadetek. Nato se je zgodilo nekaj, kar ne vidimo prav pogosto. V 57. minuti je bil izključen Nikola Kojić, še v isti minuti pa sta mu sledila Edvard Kokšarov in Uroš Zorman. Domači so preko Čupića to takoj izkoristili, saj so bili le trije obrambni igralci Celja proti šestim domačim premalo. Na drugi strani pa je gostom trem uspelo celo zadeti, uspešen je bil Marguč za 31:32. Kljub temu je bil to le preblisk, saj so domači še dvakrat premagali trojico gostov in razen zadetka Koljanina, za poraz z dvema zadetkoma razlike, ni bilo časa za kaj več.

 

 

Trimo Trebnje - Cimos Koper 26:27 (13:14)

 

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 500, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

Trimo Trebnje: Imperl, Ferlin, Korelec 2, Erčulj, M. Radelj 6 (1), Ratajec, Se. Skube 1, Sušin 6, Paladin 3, Miklavčič, Musa 2, Papež 3, Huč, St. Skube 3 (1), Zarabec.

 

Cimos Koper: Podpečan, Stanić, Skoko 2, Dobelšek, Praznik 1, Brumen 6, Elezović 7 (1), T. Poklar, N. Poklar 3, Jeraj, Mlakar 1, Konečnik 1, Laluska 1, Rapotec 5, Gorenac, Jovičić.

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (2), Cimos Koper 1 (1) .

 

Izključitve: Trimo Trebnje 0 minut, Cimos Koper 12 minut.

 

Rdeči karton: Laluska (55. minuta).

 

 

Koprčani ostajajo na drugem mestu v končnici za prvaka. Zmago v Trebnjem so si zagotovili z bolj zbrano končnico, v kateri je odločilna gola dosegel Matjaž Brumen. Koprčani tako za vodilnimi Celjani, ki so danes izgubili v Velenju, zaostajajo pet točk.

 

Trebanjci so tekmo odlično začeli, saj so z goli najboljših strelcev domače ekipe Mihe Sušina in Marka Radlja (oba sta tekmo končala s po šestimi goli) hitro povedli s 5:1. Toda Koprčanov silovit začetek domače vrste ni zmedel, saj so tekmeca ujeli že na 8:8, do prvega vodstva na tekmi pa prišli pri izidu 12:11. Zadetek prednosti so nesli tudi v drugi polčas. V tem so z delnim izidom 4:0 hitro pobegnili na 18:15, toda domačini tudi še niso vrgli puške v koruzo. Nekajkrat se jim je uspelo približati le na zadetek, v končnici pa so izenačili na 25:25. Toda v teh trenutkih so več zbranosti pokazali gosti, ki so prek Brumna zabili dva gola in odločili tekmo v svoj prid.

 

Vrstni red po 5. krogu končnice za prvaka: Celje Pivovarna Laško 44 (37), Cimos Koper 39 (31), Gorenje Velenje 39 (32), Slovan 26 (22), Trimo Trebnje 25 (22), Jeruzalem Ormož 19 (18).