29. 4. 2010

Črnogorke morajo plačati 25.000 evrov

Ženski rokometni klub Budućnost iz Podgorice je arbitražno sodišče EHF kaznovalo s plačilom 25.000 evrov. Kazen je posledica incidenta, ki se je zgodil 11. aprila na prvi polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk Budućnost – Metz.

 

Čeprav so Črnogorke tekmo dobile z 28:21 (slavile so tudi na povratni v Metzu z 28:27 in se prepričljivo uvrstile v finale, v katerem se bodo 5. in 16. maja pomerile z dansko ekipo KIF Vejen), je osem sekund pred koncem eden izmed gledalcev pritekel na igrišče in z udarci napadel trenerja francoskega kluba.

 

Poleg tega so na igrišče leteli različni predmeti, zato je arbitražno sodišče izreklo naslednjo kazen: 5.000 evrov za metanje različnih predmetov na igrišče, 20.000 evrov zaradi napada domačega gledalca na trenerja Metza in pogojno kazen prepovedi igranja treh evropskih tekem v domači dvorani pred praznimi tribunami v dveh letih (kazen stopi v veljavo, če se bo v dveh letih zgodil kakšen incident).

 

Budućnost se lahko na izrečeno kazen pritoži v 21 dneh, na naslednjih šest evropskih tekem v Podgorici (prva bo že povratni finalni dvoboj pokala pokalnih zmagovalk proti Dankam, ki bo 16. maja v dvorani Morača) pa bo evropska zveza poslala posebnega delegata za varnost.