16. 10. 2010

Z zmago proti Rusinjam so rokometašice Krima Mercatorja z odliko opravile premiero v Stožicah, prva strelka Barbara Varlec je navdušena

Premierni nastop v novi dvorani v Stožicah so rokometašice Krima Mercatorja opravile z odliko. V drugem krogu v skupini D v evropski ligi prvakinj so gostile rusko Zvezdo iz Zvenigoroda in visoko zmagale s 37:32.

 

 

Krim Mercator – Zvezda Zvenigorod 37:32 (17:17)

 

Ljubljana – Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 2500, sodnika: Cirligeanu in Bejinariu (oba Romunija).

 

Krim Mercator: Grubišić (19 obramb), Stefanišin, Vergeljuk 3, Mavsar 6 (4), Bodnjeva 4, Varlec 9, Koren 2, Janković 1, Penezić 7 (2), Čečkova, Zrnec, Šoberl (4 obramb), Cvijić, Lekić 5.

 

Zvezda Zvenigorod: Kalinina (3 obrambe), Sladčikova (6 obramb), Sašurkova, Karpenko, Postnova 2, Dmitrijeva 4, Kuznecova 6, Volnuhina 2, Baranovska, Gruzdeva 2, Koroleva 4, Sen 8 (2), Vetkova 1 (1), Vinogradova 3.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 9 (6), Zvezda Zvenigorod 5 (3).

 

Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Zvezda Zvenigorod 12 minut.

 

 

Po spektakularni predstavitvi domačih rokometašic in članov strokovnega štaba pred začetkom tekme v novi dvorani v Stožicah so prvi zadetek sicer dosegle igralke Zvezde, nato pa so sledila štiri zaporedna izenačenja (od 1:1 do 4:4). Z zadetkoma Barbare Varlec in Alje Koren so si slovenske prvakinje, pri katerih je trenerka Marta Bon od prve minute postavila v vrata Nejo Šoberl, prvič povedle z dvema zadetkoma prednosti (6:4). Potem ko je v trinajsti minuti v polno zadela Andrea Lekić, so imele krimovke že "plus tri" (9:6), a so prednost hitro zapravile.

 

S tremi zaporednimi zadetki so ruske podprvakinje naprej izenačile na 9:9, v 19. minuti pa drugič na tekmi povedle (12:11). Trenerka Bonova je ukrepala z minuto odmora, v vrata pa je namesto Šoberlove poslala hrvaško reprezentantko Jeleno Grubišić. Med izključitvijo Kuznecove so dekleta z Galjevice spet povedla (13:12), kljub strelsko razpoloženi Andrei Penezić (sedem zadetkov prvem polčasu in vratarki Grubišićevi (sedem obramb) pa je Zvezda znova prevzela pobudo na igrišču.

 

Hitra krilna igralka Kuznecova in ostrostrelka Senova (po pet zadetkov) sta bili najzaslužnejši za prvo vodstvo ekipe karizmatičnega trenerja Jevgenija Trefilova z dvema zadetkoma razlike (17:15 v 26. minuti). Toda v končnici prvega polčasa (v 27. minuti je domača krožna napadalka Dragana Cvijić še drugič hudo padla, zaradi poškodovanega kolena pa so jo morali odnesti z igrišča) so gostiteljice znova uspele vzpostaviti ravnotežje, po zadetkih Ljudmile Bodnjeve in Alje Janković pa se je prvih trideset minut končalo brez zmagovalca (17:17).

 

Začetek drugega polčasa je minil v enakovredni igri, do 41. minute pa si nobena ekipa ni uspela priigrati več kot zadetka prednosti. Krimovke, pri katerih sta blesteli vratarka Grubišićeva in levoroka Barbara Varlec, so odlično izkoristile izključitev Karpenkove, saj so povedle s 27:24. Toda gostujoča ekipa je z dvema zaporednima zadetkoma zmanjšala zaostanek na 26:27, vendar zgolj začasno. Ob podpori bučnih navijačev v Stožicah so domače rokometašice začele pridno polniti Zvezdino mrežo, saj so naredile delni izid kar 6:0 in deset minut pred koncem tekme povedle kar s 33:26.

 

Krimovo ofenzivo je skušal trener Trefilov ustaviti z minuto odmora, toda brez uspeha. Čeprav so Ljubljančanke zapravile kar tri sedemmetrovke (dve Penezićeva, eno Lekićeva), je njihova prednost naraščala. Rusinje so po sedmih minutah končno le dosegle zadetek (za 33:27), toda šest minut pred koncem dvoboja v Stožicah je imel Krim Mercator že neverjetnih osem zadetkov naskoka – na semaforju je bilo 35:27. Sledil je padec zbranosti v igri gostiteljic, kar so igralke Zvezde spretno izkoristile in s tremi zaporednimi zadetki omilile delno visok zaostanek (30:35).

 

Zadnje minute so vsi gledalci v dvorani pričakali na nogah in navdušeno pozdravljali uspešne akcije in zadetke Krimovih rokometašic. Prednost je še dvakrat narasla na šest zadetkov (36:30, 37:31), končalo pa se je s 37:32 za gostiteljice, ki imajo tako po dveh krogih letošnje lige prvakov stoodstotni izkupiček. V naslednjem krogu bo Krim Mercator znova igral doma, v soboto, 23. oktobra, pa bo gostil madžarski Györi.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Odločilno je bilo, da smo iskali in končno našli trenutek, ko bomo prišli v svoj ritem. Tekmice so vedele, kaj delajo. Prekinile so našo hitro igro, sploh ne vem, če smo v prvem polčasu izpeljali kakšen protinapad. Naša ekipa je sestavljena in vodena tako, da igra hitro, odločno, včasih vihravo. In če ne more teči, potem ni prava. To se je danes zgodilo. Seveda pa niso stroji, zato je tudi nova dvorana malce vplivala na vse. To so bremena, ki pa jih moramo kot vrhunski športniki nositi. Ampak vseeno ni tako lahko. Vesela pa sem zmage in ponosna na ekipo."

 

Barbara Varlec, igralka Krima Mercatorja: "Zadovoljna sem s celo ekipo, ne le z mojo igro. V drugem polčasu smo res bolje zaigrale v obrambi, naša vratarka Jelena Grubišić je dala še piko na i in zato je napad lažje stekel. Drugi polčas je bil povsem drugačen kot prvi. Imele smo več energije, bile bolj povezane in to bo naša vrlina tudi v prihodnje. Navdušena sem."

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11