20. 10. 2010

Tadej Simončič ni več trener prvoligaša Šmartnega, njegov naslednik je Miha Bojovič

V moškem prvoligaškem klubu Šmartno Herz Factor banka je prišlo do spremembe na trenerski klopi. Namesto dosedanjega prvega trenerja Tadeja Simončiča je funkcijo prevzel Miha Bojovič.

 

Potem ko je prišlo do trenerske zamenjave v Ribnici (Romana Zarabca je nasledil Mišo Toplak), se je Tadej Simončič postal drugi v moški prvoligaški konkurenci, ki je moral zapustiti svojo funkcijo. Simončiča, ki je Šmartno Herz Factor banko pripeljal v prvo ligo, je na trenerski klopi nasledil Celjan Miha Bojovič.

 

Novi prvoligaš iz Šmartnega je na prvih šestih tekmah v letošnjem državnem prvenstvu enkrat zmagal in petkrat izgubil. Edino zmago je dosegel v drugem krogu na domačem igrišču proti novomeški Krki (32:29), praznih rok pa je ostal proti Slovanu (23:31), Mariboru Braniku (23:32), Trimu (28:33), Celju Pivovarni Laško (29:42) in Ribnici Riko hišam (31:35). V pokalu Pivovarne Union je Šmartno izpadlo v šestnajstini finala, potem ko je doma izgubilo proti Ribničanom (25:31).

 

Trener Miha Bojovič bo v novi vlogi debitiral konec tedna, ko Šmartno Herz Factor banka v sedmem krogu ligaškega tekmovanja gostuje pri Cimosu v Kopru.