19. 11. 2010

Slovenske kadetinje so se na sredozemskih igrah na Hrvaškem uvrstile v veliki finale

Slovenska ženska kadetska reprezentanca je na sredozemskih igrah na Hrvaškem danes odigrala dve tekmi. Najprej je premagala Hrvaško (19:10), nato pa izgubila s Portugalsko (22:26), a se je vseeno uvrstila v veliki finale.

 

Po porazu v prvem krogu glavnega dela proti Turčiji (17:18) se je ekipa selektorja Bojana Voglarja in njegovega pomočnika Dejana Golčmana danes najprej srečala z reprezentanco gostiteljic sredozemskih iger. Slovenske kadetinje so prepričljivo zmagale z 19:10, vodile pa so od prve do zadnje minute tekme v Pločah. Zmagovalec je bil pravzaprav odločen že po fantastičnem začetku Slovenije, ki je v sedmi minuti vodila že s 5:0. Štiri minute kasneje je bilo 8:2, v 23. minuti pa že neverjetnih 12:3.

 

Za hrvaško obrambo sta bili nerešljivi uganki predvsem Ugrinova in Zuličeva, ki sta skupaj dosegli kar 13 zadetkov (v vratih je razpoložena Hrovatičeva zbrala deset obramb), v 27. minuti pa si je slovenska reprezentanca prvič priigrala deset zadetkov prednosti (14:4). Tudi v nadaljevanju so naše kadetinje zlahka držale visoko prednost in povsem potolkle vrstnice iz reprezentance Hrvaške.

 

Slovenija je proti Hrvaški nastopila v naslednji postavi: Petek, Dorič 1, Mrmolja, Vončina, Ugrin 8, Valjavec, Veble 1, Regner, Turnšek 3, Krošelj, Benedičič 1, Črnivec, Pirc, Hrovatič (10 obramb), Zulič 5, Bužekijan.

 

 

V večernem delu tekmovalnega programa so se Slovenke pomerile s Portugalkami in izgubile z 22:26. Tekmo v Pločah so precej boljše začele slovenske rokometašice, ki so v šesti minuti vodile s 4:1. Toda nasprotnice so nato dosegle štiri zadetke zapored (brez prejetega gola) in v dvanajsti minuti povedle s 5:4. Po treh izenačenjih (5:5, 6:6, 8:8) so Portugalke v 20. minuti vodile samo z zadetkom prednosti (10:9), zatem pa so samo v dveh minutah naredile delni izid 5:0 in si priigrale velik naskok – 15:9.

 

V 33. minuti so mlade Slovenke razliko prepolovile (16:19), vendar so portugalske rokometašice po nizu treh golov hitro spet poskrbele za svojo prednost s šestimi (22:16). V končnici tekme so si Portugalke dvakrat priigrale kar sedem zadetkov naskoka (25:18, 26:19), v zadnjih minutah pa je Ugrinova s tremi zaporednimi goli vsaj nekoliko omilila poraz Slovenije. Kot zanimivost velja omeniti, da sta portugalski vratarki skupaj zbrali le tri obrambe, Petkova in Hrovatičeva pa 13, vendar je bilo tudi to premalo za uspeh. Kljub porazu se je Slovenija uvrstila v veliki finale, v katerem se bo v soboto znova pomerila s Portugalsko.

 

Slovenija je proti Portugalski nastopila v naslednji postavi: Petek (7 obramb), Dorič, Mrmolja 2, Vončina, Ugrin 6, Valjavec, Veble 1, Regner 1, Turnšek, Krošelj, Benedičič 3, Črnivec 2, Pirc, Hrovatič (6 obramb), Zulič 4, Bužekijan 3.

 

 

 

Več o sredozemskih igrah si lahko preberete na spletni strani www.mediterraneanhandball.info

Na sredozemskih igrah slovenske kadetinje izgubile proti TurčijiMlade Slovenke remizirale s Španijo in premagale TurčijoSlovenija na Hrvaškem boljša od Črne gore ter Bosne in Hercegovine