28. 7. 2011

Mladinci izgubili zadnjo tekmo proti Švedski in svetovno prvenstvo končali na osmem mestu

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je na svetovnem prvenstvu v Grčiji osvojila končno osmo mesto. Na svoji zadnji tekmi v Solunu je v dvoboju za končno sedmo mesto izgubila proti Švedski s 24:27.

 

 

Slovenija - Švedska 24:27 (9:12)

 

Solun - Dvorana YMCA, gledalcev: 300, sodnika: Al Mutawa in Al Suwailem (oba Kuvajt).

 

Slovenija: Lesjak (8 obramb, 1x7m), Taletovič (5 obramb), Perovšek, Cingesar 2, Marguč 5 (1), Šoštarič 1, Poklar 3, Smolnik 1, Zarabec 4 (1), Poteko 1, Mačkovšek 3, Medved 3, Papež 1; selektor: Ivezič.

 

Švedska: Larsson (14 obramb), Johannesson, Lonn 6, Cederholm 6, Varsamis, Zakrisson, Adolfsson 1, Ysander, Svannel 2, Arnesson 3 (1), Hanisch, Darj, Nilsson 3, Olsson 5, Thynell, Johansson 1; selektor: Karlsson.

 

Sedemmetrovke: Slovenıja 2 (2), Švedska 3 (2).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Švedska 10 minut.

 

 

Proti Skandinavcem slovenski selektor Slavko Ivezič poleg že od prej poškodovanega Žiga Mlakarja ni mogel računati tudi na Mateja Gabra, Mitjo Nosana in Jureta Jelovčana. Zaradi lažjih poškodb, ki so jih staknili na sredini tekmi proti Franciji, so proti Švedski ostali le na tribunah solunske dvorane YMCA.

 

V precej spremnjeni igralski zasedbi so se Slovenci uspešno upirali nasprotnikom do izida 8:8 v 22. minuti. Toda v zadnjem delu prvega polčasa so si Švedi priigrali tri zadetke prednosti (12:9).

 

Tudi v drugem polčasu so švedski mladinci višali svojo prednost, ki je znašala celo devet zadetkov (24:15). V končnici je zdesetkanim Slovencem vendarle uspelo precej zmanjšati razliko (24:27), toda četrtega poraza na letošnjem svetovnem prvenstvu, po katerem so tekmovanje končali na osmem mestu, niso uspeli preprečiti.