28. 2. 2012

Rokometaši Cimosa v osmini finala evropske lige prvakov proti poljski ekipi Vive Targi Kielce

Na Danskem so izžrebali pare osmine finala v evropski ligi prvakov. Cimos se bo na tej stopnji tekmovanja pomeril s poljskim klubom Vive Targi Kielce: prva tekma bo med 14. in 18. marcem 2012 v Kielcah, povratna pa med 21. in 25. marcem 2012 v dvorani Bonifika v Kopru.

 

 

Žrebanje je potekalo na sedežu podjetja Velux (generalni pokrovitelj evropske lige prvakov) v mestu Horsholm blizu Koebenhavna na Danskem. Kroglice z imeni klubov je žrebal Tor Lian, predsednik EHF, pomagal pa mu je generalni sekretar evropske zveze Michael Wiederer.

 

 

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu 17. ali 18. marca 2012, povratne pa 24. ali 25. marca 2012. Klubi, ki so v skupinskem delu osvojili prvo ali drugo mesto, imajo prednost povratne tekme na domačem igrišču.

 

 

V skupinskem delu lige prvakov je nastopilo tudi dvanajst Slovencev v dresih tujih klubov. Razen Miha Žvižeja (Bjerringbro-Silkeborg, Danska) se jih je kar enajst s svojimi klubi uvrstilo v osmino finala. To so: David Špiler (Zagreb, Hrvaška), Nik Tominec (Kadetten, Švica), David Koražija (Veszprem, Madžarska), Uroš Zorman (Kielce, Poljska), Renato Vugrinec (Hamburg, Nemčija), Miladin Kozlina (Metalurg, Makedonija), Boštjan Kavaš, Luka Dobelšek (oba Wisla Plock, Poljska), Vid Kavtičnik, Dragan Gajič in Primož Prošt (vsi Montpellier, Francija).

 

 

 

PARI OSMINE FINALA LIGE PRVAKOV:


 

Füchse Berlin (Nemčija) – Hamburg (Nemčija)


 

Montpellier (Francija) - Barcelona (Španija)


 

Wisla Plock (Poljska) – Kiel (Nemčija)


 

Kadetten (Švica) - Atletico Madrid (Španija)


 

Reale Ademar (Španija) - Veszprem (Madžarska)


 

Kielce (Poljska) – Cimos Koper (Slovenija)


 

Metalurg (Makedonija) – Zagreb (Hrvaška)


 

Sävehof (Švedska) – Koebenhavn (Danska).