28. 2. 2012

Fredi Radojkovič: Poljaki so papirnati favoriti; Aleš Koršič: Kielce najtežji možni nasprotnik

Z razpletom žrebanja parov osmine finala lige prvakov v Cimosovem taboru niso bili najbolj zadovoljni. Trener Fredi Radojkovič ocenjuje, da so poljske Kielce papirnati favorit, direktor Aleš Koršič pa meni, da so Koprčani dobili najtežjega možnega nasprotnika.


 

"V tretjem bobnu so bile same imenitne in močne ekipe, dobili pa smo poljsko, ki je za odtenek močnejša od švedskega Sävehofa in španskega Ademarja iz Leona. Kielce tvorijo sami poljski reprezentanti, v svojih vrstah pa imajo tudi nekatere druge izjemno kakovostne igralce, kot je denimo slovenski reprezentant Uroš Zorman," pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič.


 

V skupinskem delu lige prvakov so Kielce osvojile tretje mesto v skupini B z enajstimi točkami. Prvi je bil španski Atletico Madrid (16 točk), drugi madžarski Veszprem (12), enako število točk kot Poljaki pa je osvojila tudi četrtouvrščena nemška ekipa Füchse Berlin. "Poljska zasedba je svojo moč dokazala že v prvem delu tekmovanja, ko je v najtežji skupini osvojila tretje mesto in izločila tudi ruske Čehovske medvede. Gre za zelo kakovostno ekipo. Ne preostane nam nič drugega, kot da se na papirnatega favorita tega obračuna temeljito pripravimo in dostojno zoperstavimo, dovoljene pa so tudi sanje," napoveduje trener Radojkovič.


 

Kielce so na desetih tekmah v skupini B petkrat zmagale, enkrat remizirale in štirikrat izgubile. Po dvakrat so premagali danski Bjerringbro-Silkeborg in nemški Füchse Berlin ter enkrat madžarski Veszprem. Ob neodločenem izidu s Čehovskimi medvedi so doživeli štiri poraze: dvakrat so izgubili s španskim Atleticom iz Madrida ter po enkrat z Veszpremom in Čehovskimi medvedi. Napredovanje v osmino finala so si Poljaki zagotovili v zadnjem krogu, ko so na domačem igrišču remizirali s Čehovskimi medvedi (26:26).

Na žrebanju na Danskem je bil prisoten Cimosov klubski direktor Aleš Koršič. "V letošnji evropski sezoni smo že dosegli naš glavni cilj - drugo mesto v skupini C in napredovanje med šestnajst najboljših klubov v Evropi. Žreb parov osmine finala nam je namenil najtežjega možnega nasprotnika. Trudili se bomo biti zelo težak nasprotnik Poljakom na obeh tekmah in verjamem, da bomo drago prodali svojo kožo," je po žrebanju povedal direktor Aleš Koršič.

 

 

Poleg kapetana slovenske reprezentance Uroša Zormana za Kielce nastopata tudi hrvaška reprezentanta Željko Musa (letošnjo sezono je začel v dresu Gorenja iz Velenja) in Denis Buntić, ki je nekoč nosil Cimosov dres. Poljaki, ki jih trenira sloviti Bogdan Wenta (tudi selektor reprezentance Poljske), imajo v svojih vrstah še tri tujce iz Danske, Srbije in Islandije, prav tako pa dres poljskih podprvakov nosi večina domačih reprezentantov.

 

 

 

Rokometaši Cimosa v osmini finala evropske lige prvakov proti poljski ekipi Vive Targi KielceV taboru slovenskih prvakov nimajo posebnih želja pred žrebanjem osmine finala na DanskemCimos v osmini finala evropske lige prvakov proti Sävehofu, Kielcam ali Realu Ademarju