23. 8. 2012

Moška članska reprezentanca Slovenije bo kvalifikacije za EP 2014 začela v Kopru

Poletnega rokometnega mrtvila je konec. Začetek klubske sezone je vedno bližje, jeseni pa se bodo začele tudi reprezentančne akcije. Moška članska reprezentanca Slovenije bo konec oktobra začela s kvalifikacijami za nastop na EP 2014 na Danskem. Prvi tekmec varovancev selektorja Borisa Deniča bo Romunija, tekma pa bo v sredo, 31. oktobra, v dvorani Bonifika v Kopru.

 

 

V jesenskem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2014 na Danskem, bo slovenska članska reprezentanca odigrala dve tekmi. Najprej doma z Romunijo (tekma bo v koprski Bonifiki v sredo, 31. oktobra, ob 20.15), nato pa še z Belorusijo v Minsku. Tekma z Belorusijo bo v nedeljo, 4. novembra, ob 13. uri po slovenskem času.

 

 

Slovenija bo kvalifikacije za nastop na EP 2014 igrala v skupini 6, ob Romuniji in Belorusiji pa bo tekmec še Islandija. Na EP se iz vsake skupine uvrstita po dve najboljši reprezentanci, kvalifikacije pa se bodo po letošnjem jesenskem delu nadaljevale aprila in junija prihodnje leto.

 

 

V aprilu 2013 bodo slovenski rokometaši igrali doma proti Islandiji (3. ali 4. aprila) in gostovali pri istemu nasprotniku (6. ali 7. aprila), junija pa jih čaka tekma v gosteh proti Romuniji (12. ali 13. junija) in domači obračun z reprezentanco Belorusije (15. ali 16. junija).