30. 12. 2012

Slovenci na uvodni pripravljalni tekmi za SP premagali Alžirijo z desetimi zadetki razlike

Moška članska reprezentanca Slovenije je v Slovenj Gradcu odigrala prvo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom v Španiji. Slovenski rokometaši so premagali Alžirijo z desetimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 29:19 (14:8).

 

 

SLOVENIJA - ALŽIRIJA 29:19 (14:8)


 

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev: 1000, sodnika: Sok in Lah (oba Slovenija).

 

Slovenija: Lesjak, Prošt, Škof, Bombač, Bilbija, J. Dobelšek 1, Kavtičnik 1, Bezjak 2, Dolenec 2 (1), Skube 3, Špiler 2, Bundalo 3, M. Žvižej 2, L. Žvižej 2, Gaber 2, Zorman 2, Marguč 3, S. Razgor 1 (1), Gajić 3 (2).

 

Alžirija: Kerbouche, Bousmal, Benmenni, O. Chehbour 1, Rahim 6, Berkous 2, Daoud 1, Bouakaz, Boultif 3, Gaceb, R. Chehbour, Berriah 2, Benali 2 (2), Kaabache, Hamoud, Hadjaidji, Boudrali 2, Cheikh.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Alžirija 3 (2).

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Alžirija 2 minuti.

 

 

 

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v nabito polni slovenjgraški dvorani odigrala prvo izmed štirih pripravljalnih tekem pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 11. in 27. januarjem gostila Španija. Slovenija se bo tam v skupini C pomerila z Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo, Srbijo in Savdsko Arabijo. Slednja bo tudi prvi tekmec izbrancev Borisa Deniča v Zaragozi, tudi zato je bil tokratni nasprotnik kar primeren za spoznavanje z načinom igre Arabcev.

 

 

Če gre soditi po predstavi v Slovenj Gradcu, se Slovenci v uvodu svetovnega prvenstva nimajo česa bati. Toda manj vesele vesti pa prihajajo iz zdravniške službe, saj si je Urban Lesjak, vratar Celja Pivovarne Laško in reprezentance Slovenije, huje poškodoval koleno in bo bržčas dokončno ostal brez vozovnice na Pirenejski polotok. Več o njegovi poškodbi bo znano po ponedeljkovem pregledu z magnetno resonanco.

 

 

Slovenci so sicer tekmo proti Alžiriji začeli odločno in uspešno prebijali nasprotnikovo globoko obrambo. V osmi minuti so povedli s 5:3, v 15. pa že z 8:4, takrat je prvič, odkar je selektor Boris Denič, zaigral tudi Vid Kavtičnik, ki ga sicer ne bo med potniki za Španijo. Kljub številnim rotacijam je slovenska vrsta pridno plemenitila svojo prednost in v 21. minuti že vodila z 10:4.

Malce pred tem pa se je poškodoval Lesjak, ki naj bi predvidoma na SP zamenjal že prej poškodovanega Matevža Skoka. V igro je vstopil Primož Prošt, ki tako kot Kavtičnik (še) ni med tistimi, ki naj bi igrali na prvenstvu sveta. Kljub temu je Slovenija še naprej z dobro obrambo ohranjala prednost in na glavni odmor odšla pri vodstvu s 14:8.

 

 

Tudi v uvodu drugega polčasa so domači tekmece, ki so se pogosto pritoževali nad sodniškimi odločitvami, držali na varni razdalji, v 40. minuti pa povedli že za sedem golov (19:12). Prednost pa je ob razpoloženem Proštu še kar naraščala in v 47. minuti znašala že deset zadetkov (23:13).

 

 

Ko je Uroš Bundalo dve minuti pozneje zadel za 25:13, ni bilo več dvoma o zmagi gostiteljev. Pri teh strelsko ni izstopal nihče, po tri gole so zabili Sebastian Skube, Gašper Marguč in Dragan Gajić.

 

 

Slovenijo med 4. in 6. januarjem čakajo še tri preizkušnje. V petek se bo v Skjernu na Danskem na mednarodnem turnirju pomerila s Črno goro (17.00), v soboto bo v Aalborgu igrala proti Tuniziji (15.00), v nedeljo pa še v Aarhusu z Dansko (17.10).