27. 2. 2013

Istrabenz plini Izola - Trimo 29:28 (14:16)

Na zaostali tekmi 15. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Istrabenz plini Izola in Trimo iz Trebnjega. V dvorani v Izoli so bili za zadetek uspešnejši domači rokometaši, ki so Trebanjce ugnali z 29:28 (14:16).

 

 

 

 

ISTRABENZ PLINI IZOLA - TRIMO TREBNJE 29:28 (14:14)

 

 

Izola - Športna dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Ocvirk in Štrigl (oba Velenje).

 

Istrabenz plini Izola: Gregorčič, Ponikvar, Jurič 3, Jelovčan 1, Dolenc 1, Božič 8, Kojić 1 (1), Bubnič, Čosić 8, Koštric, Redžić 1, Fidel 4, Smolnik 2, Ponikvar, Slobodnik, Kević.

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Saje, Korelec 4, Femec, Lukac, Radelj 1, Paladin, Ratajec 2, Sušin 5, Florjančič 1, Rojc 4, Skube 6 (3), Grandovec 2, Aguirrezabalaga 3, Brana.

 

Sedemmetrovke: Istrabenz plini Izola 3 (1), Trimo Trebnje 3 (3).

 

Izključitve: Istrabenz plini Izola 10 minut, Trimo Trebnje 6 minut.

 

 

 

Izolska ekipa je v zaostali tekmi nekoliko nepričakovano na kolena položila Trebanjce in se povzpela na deveto mesto v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju, trebanjska pa tudi z devetim porazom ni ogrozila svojega položaja pred končnico, ki se bo začela sredi prihodnjega meseca. Dolenjska ekipa bo igrala v skupini od 1. do 6. mesta, primorska pa od 7. do 12. mesta.

 

 

Po izenačenem prvem polčasu se je v začetku druge polovice tekme zmaga nasmihala izbrancem gostujočega trenerja Ivana Vajdla, po njihovem vodstvu štirih golov (21:17) pa so se prebudili tudi gostitelji, njihova vztrajnost pa je bila poplačana z zmago. Rokometaši z Obale so goste nato ujeli in izenačili na 23:23, v razburljivi končnici - v njej sta obe ekipi imeli priložnost za zmago - pa je odločilen gol dosegel Peter Božič.

 

 

V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Božič in Elvin Čosić. Oba sta dosegla po osem zadetkov, v dolenjski pa je Staš Skube dosegel šest, Jure Sušin pa pet golov.

 

 

Trebanjska ekipa bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva gostovala pri Krškem, izolska pa bo gostila Celje Pivovarno Laško. Obe tekmi bosta v soboto, 9. marca.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13