27. 6. 2013

Mladinska reprezentanca prvo mesto na turnirju v Katarju potrdila tudi z zmago nad gostitelji

Na zadnji tekmi turnirja v Katarju se je moška mladinska reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji. Izbrana vrsta Katarja je v dobršnem delu sestavljena z igralci iz Tunizije in Bosne in Hercegovine, Slovenci, ki so si že pred zadnjo tekmo zagotovili končno prvo mesto, pa so zmagali z 28:26 (14:15).

 

 

SLOVENIJA - KATAR 28:26 (14:15)

 

 

Doha - Športna dvorana Aldžarafa, sodnika: Elhail in Aljazedi (oba Katar).

 

Slovenija: Žitnik (3 obrambe), Zaponšek (4 obrambe), Bradeško, Blagotinšek 1, Cehte 4 (1), Fidel 2, Gorela 5, Gorenjak 2, Hrastnik 5, Kodrin 1, Lavrič 1, Špende 6, Žabič. Trener: Slavko Ivezič.

 

Katar: Sousi (1 obramba), Grčo (12 obramb), Fatnasi, Alhalaf 3, Šajin 6, Alšam 3, Memišević 1, Stjepanović 1, Mustafa 3, Bera, Zouoaoui, Kalifa, Sad 1, Kateb, Omahić, Hamdon 6 (2), Ajed 2. Trene: Dragan Zovko.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Katar 2 (2).

 

Izključitve: Slovenija 0 minut, Katar 2 minuti.

 

 

 

Slovenci so odlično začeli tekmo in povedli s 6:3, a so potem Katarcem dovolili, da so z delnim izidom 7:0 preobrnili potek srečanja. Po minuti premora je trener Slavko Ivezič zamenjal polovico postave, kar se je obrestovalo.

 

 

Naši so se vrnili v igro z delnim izidom 4:0, nato pa sta ekipi do konca polčasa igrali gol za gol. Rahlo prednost je Katarju ob polčasu priigral vratar Grčo, ki je v zadnjih minutah prvega dela ubranil kar pet strelov Slovencev.

 

 

Najboljšo predstavo so slovenski mladinvi pokazali na začetku drugega polčasa, ko so si z zelo dobro obrambo in napadom priigrali solidno prednost petih zadetkov, kar je zadoščalo, da Katarci na srečanju niso več izenačili. Ob koncu tekme so sicer trikrat prišli na razliko minus ena, a so se naši kljub slabšemu dnevu obeh vratarjev uspešno obranili.

 

 

Trener Slavko Ivezič in pomočnik Klemen Luzar sta v Katarju postavila dobre temelje za zadnji del priprav na svetovno prvenstvo, ki se prične že čez slabe tri tedne. "Preizkušnja v Katarju nam je v tej fazi priprav zelo koristila. Na vseh treh tekmah smo preizkusili vse inačice obrambe 5-1. Smo še daleč od idealne forme, zato bo potrebno v naslednjih dveh tednih trdo delati. Pomembno je, da so to uvideli tudi igralci sami," je nastop na turnirju ocenil trener Slavko Ivezič.

 

 

Tunizija je z zmago 28:25 proti Bosni in Hercegovini osvojila drugo mesto. Končni vrstni red: 1. Slovenija 6 točk, 2. Tunizija 4, 3. Bosna in Hercegovina 2, 4. Katar 0. (rp)