6. 7. 2013

Na pripravljalnem turnirju v Velenju slovenski mladinci visoko premagali reprezentanco Rusije

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je na pripravljalnem turnirju v Velenju visoko premagala reprezentanco Rusije. Slovenski mladinci pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča so slavili z 29:22 (15:12).

 

 

SLOVENIJA - RUSIJA 29:22 (15:12)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, sodnika: Pangerc in Masleša (oba Slovenija).

 

Slovenija: Baznik (7 obramb), Zaponšek (3 obrambe), Žitnik (2 obrambi), Bradeško 1, Blagotinšek 1, Cehte 3, Fidel 2, Gorenjak 1, Hrastnik 3, Kodrin, Lavrič, Mačkovšek 5, Šoštarič 7, Špende 5, Žabič 1, trener: Slavko Ivezič.

 

Rusija: Grushko (9 obramb), Kovalev 1, Kentemirov 5 (4), Emelyanenko 1, Kornev 1, Babkin, Kotov, Lomov 3, Vasiljev 3, Dereven 5, Bordunov, Makarov, Ostashcenko, Shelestyukov 3, Pavelyev, trener: Valerry Kotchetkov.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 0, Rusija 4 (4).

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Rusija 6 minut.

 

 

 

Tudi na drugem srečanju velenjskega turnirja so Slovenci v obrambni postavitvi preizkušali le obrambo na črti. Trener Slavko Ivezič je rotiral vse igralce, pa tudi vsi trije vratarji so dobili vsak po dvajset minut priložnosti. Prvič po januarskih kvalifikacijah na Nizozemskem se je ekipi pridružil tudi Borut Mačkovšek. Na klopi je tako ostal le poškodovani Gorela.

 

 

Vtis je bil boljši kot na tekmi z Srbi, saj so naši skozi celotno srečanje prevladovali, bili so malce boljši v obrambi in zapravili nekaj manj žog kot na prvem srečanju velenjskega turnirja. Rusi so  izenačili le enkrat sredi prvega polčasa.

 

 

Trener Slavko Ivezič: "Še vedno smo premehki v obrambi. Želimo si, da bi to izboljšali, kajti računati na kakršen koli uspeh na svetovnem prvenstvu je možno samo z dobro obrambo. Le ta prinaša rezultat. Iz tekme v tekmo moramo biti boljši."

 

 

Za Slovence je danes , ko se bosta v Velenju pomerili Srbija z Brazilijo in Kuvajt z Rusijo, "prost" dan, ki ga bodo izkoristili za dva treninga. Jutri ob 17. uri bodo igrali s Kuvajtom, ki je v svoji uvodni tekmi turnirja s 23:25 izgubil z Srbijo. V sredo, 10. julija, štiri dni pred uvodnim srečanjem na svetovnem prvenstvu, pa bodo v Slovenj Gradcu slovenski mladinci igrali še z Brazilijo. (rp)