7. 7. 2013

Slovenski mladinci šele v končnici tekme v Rdeči dvorani strli odpor reprezentance Kuvajta

Na pripravljalnem turnirju v Velenju se je moška mladinska reprezentanca Slovenije pomerila še z izbrano vrsto Kuvajta. Slovenski mladinci so odpor žilavih gostov strli šele v končnici dramatične tekme in na koncu zmagali z dvema zadetkoma razlike - bilo je 26:24 (11:14).

 

 

SLOVENIJA - KUVAJT 26:24 (11:14)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, sodnika: Nahtigal in Kostič (oba Slovenija).

 

Slovenija: Baznik (2 obrambi), Zaponšek (2 obrambi), Bradeško 1, Blagotinšek 2, Cehte 1, Fidel 1, Gorenjak 2, Hrastnik 2, Kodrin 3, Lavrič,  Mačkovšek 4 (1), Šoštarič 7, Špende 2, Žabič 1, trener: Slavko Ivezič.

 

Kuvajt: Safar (3 obrambe), Albohairi (4 obrambe), Taher, Alfgharaballi 11 (1), Heef , Alkhamees, Almuzien 2, Abdulredha, Ahmed, Marzouq, Alfahad, Yaseen, Alqattami 2, Aldhuwaihi, Alhadaddad 4, Alharbi 1, Albaloul 4, Albeloushi, trener: Alshehab Nabeel.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Kuvajt 2 (1).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Kuvajt 2 minuti.

 

 

 

Na tekmi s čvrsto reprezentanco Kuvajta, ki je včeraj premagala izbrano vrsto Rusije, dan pred tem pa v zadnji minuti izgubila z Srbijo, so si slovenski mladinci zagotovili zmago šele v zadnji minuti. Pred tem so večji del srečanja prevladovali gostje, ki so na začetku povedli z 6:2 in 8:4, do konca polčasa pa so Slovenci le štirikrat uspeli priti na samo dva zadetka zaostanka.

 

 

Neustavljiv je bil kuvajtski levi zunanji igralec Algharaballi, ki je slovensko mrežo v prvem polčasu zadel kar devetkrat. V drugem polčasu mu je trener Ivezič dodelil posebnega čuvarja, kar je prispevalo k temu, da je zadel do konca le še dvakrat. Z igro pet plus ena so Slovenci počasi nižali razliko, četudi je trener azijske ekipe postavil na mesto levega zunanjega še enega aduta, Alhaddada, ki v prvem delu ni stopil na parket.

 

 

Naša obramba je bila kljub temu dovolj čvrsta, kar je v 46. minuti prineslo prvo izenačenje. Slovenija je do konca tekme petkrat povedla z zadetkom prednosti, a so nasprotniki vselej izenačili. Razliko dveh zadetkov je z dvema zaporednima zadetkoma ob koncu tekme prinesel Kodrin, najmlajši v reprezentanci Slovenije.

 

 

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Upam, da bodo naši igralci po tej tekmi končno dojeli, da se vse azijske in afriške ekipe hitro približujejo svetovnemu vrhu ter da razlik med njimi in nami ni več. Če jih hočemo premagovati, moramo igrati na najvišjem nivoju. Pozitivno na tej tekmi je bilo to, da smo uspešno ulovili rezultatski minus in tekmo obrnili sebi v prid. S tega vidika je to bil še en dober trening ob koncu zelo napornega tedna. Nekaj utrujenosti se pozna in odmor do torka bo igralcem prišel prav." (rp)