11. 7. 2013

Mladinska reprezentanca Slovenije pred odhodom na SP v BiH gladko ugnala Brazilijo

Na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na SP so slovenski mladinci premagali še Brazilijo, ki je imela sklepni del priprav na SP, podobno kot vrsta drugih čezmorskih reprezentanc, v Evropi. Slovenci so bili na tej tekmi boljši, tudi vtis z zadnjih dvobojev so še nekoliko popravili.

 

 

SLOVENIJA - BRAZILIJA 28:24 (13:11)

 

 

Slovenj Gradec - Športna dvorana, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).

 

Slovenija: Baznik (5 obramb), Zaponšek (4 obrambe), Žitnik (5 obramb), Bradeško 2, Blagotinšek, Cehte 1, Fidel 5, Gorela 4, Gorenjak 1, Hrastnik 1, Kodrin 2, Lavrič,  Sendelbah 2, Šoštarič 5, Špende 4, Žabič 1, trener: Slavko Ivezič.

 

Brazilija: Santana (6 obramb), Franzini (2 obrambi), Diaz 1, Silva Johhny 1, Lago 5 (3), Fuvio, Novaes, Dutra, Toledo 4, Andrade 1, Santos 5, Silva Joao, Patrinova 3, Silva A. 3, Oliveira, Almeida 1, trener: Jordi Ribera.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 0, Brazilija 4 (3).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Brazilija 6 minut.

 

Rdeči karton: Lavrič (Slovenija, 54. minuta, 3 x 2).

 

 

 

Že v prvem delu so slovenski zanesljivo nadzorovali  potek srečanja, dobršen del so vodili z večjo razliko, kot so jo imeli ob koncu polčasa. Podobno je bilo tudi v drugem delu, ko so vodili tudi že z osmimi zadetki razlike, a na koncu tekmecu dovolili, da je omilil visok poraz.

 

 

Slovenski upi bodo na svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini igrali v skupini C. Tekme bodo v Sarajevu, naše mladince, ki so bili tretji na lanskem EP v Turčiji, pa čakajo tekme z Madžarsko, Bosni in Hercegovino, Kongom, Argentino in Južno Korejo.

 

 

Klemen Luzar, pomočnik trenerja: "Srečanje z ekipo iz Južne Amerike je bilo dobrodošlo, saj imamo tudi v skupini reprezentanco s podobnim stilom igre. Popravili smo se v vseh fazah igre, izjema je bil danes napad, kjer smo imeli zaradi brazilske obrambe največ težav in posledično slabo realizacijo s streli z razdalje. Tudi v fazi prehoda iz obrambe v napad imamo še težave, a vseeno priprave zaključujemo optimistično." (rp)