23. 7. 2013

Mariborčani bodo tekmovanje v pokalu EHF začeli v drugem, Zagorjanke pa v tretjem krogu

Rokometašem mariborskega Branika je žreb kot nosilcem drugega kroga pokala EHF za tekmeca namenil zmagovalca dvoboja prvega kroga med Prištino (Kosovo) in Bregenzom (Avstrija). GEN-I Zagorje bo v tretjem krogu pokala EHF za ženske igralo proti zmagovalcu dvoboja Bnei Hertzeliya (Izrael) – Iuventuta Michalovce (Slovaška).

 

 

Vijoličasti rokometaši so v pretekli sezoni najprej prijetno presenetili z uvrstitvijo v skupinski del pokala EHF, kjer so nato z zmagama nad poljsko Wislo in norveškim Elverumom ter remijem in zmago proti danskemu Holstebroju dosegli uvrstitev v četrtfinale, kar je bil največji dosežek mariborskega rokometa. Le malenkost je Maribor Braniku zmanjkala do uvrstitve na finalni turnir četverice najboljših.

 

 

Prav zaradi tega rezultata in odlične sezone v državnem prvenstvu želijo Mariborčani tudi v sezoni 2013/14 ponoviti predstave iz pretekle sezone. Kot edini slovenski predstavnik so dobili status nosilca drugega kroga pokala EHF, kar pomeni, da bodo za uvrstitev v skupinski del morali premagati dva tekmeca . Najprej seveda zmagovalca dvoboja Priština (Kosovo) – Bregenz (Avstrija).

 

 

"Veseli nas dejstvo, da smo postavljeni med nosilce in da nam ne bo potrebno igrati v prvem krogu. A dejstvo je tudi, da smo dobili izjemno dobrega tekmeca. Avstrijski rokomet se hitro in dobro razvija, kar dokazuje tudi njihova reprezentanca, klubi imajo na voljo tudi veliko denarja, ki ga vlagajo v nakupe dobrih tujcev. Mi smo v minuli sezoni postavili visoke standarde, kar se tiče igranja v Evropi. Če želimo to ponoviti, potem bomo enostavno morali izločiti Bregenz," je po žrebanju dejal Andrej Bauman, direktor Maribora Branika. Mariborčani bodo prvo tekmo drugega kroga igrali v gosteh, 12. ali 13. oktobra, povratno pa teden dni kasneje doma.

 

 

GEN-I Zagorje je klub, ki se postopoma razvija in iz leta v leto napreduje. Zagorjanke bodo tako letos tekmovanje v pokalu EHF za ženske začele v tretjem krogu, za tekmice pa bodo imele zmagovalke dvoboja med izraelskim Bnei Hertzeliyjem in slovaško Iuventuto Michalovce, ki je v tem dvoboju absolutni favorit. GEN-I Zagorje bo prvo tekmo igralo v gosteh 9. ali 10. novembra, povratno pa teden dni kasneje v domači dvorani.