30. 7. 2013

Žensko mladinsko reprezentanco (U-19) čaka nastop na evropskem prvenstvu na Danskem

Slovenska ženska mladinska reprezentanca (U-19) bo od 1. do 11. avgusta nastopila na evropskem prvenstvu na Danskem. Mlade Slovenke bodo igrale v skupini D skupaj z reprezentancami Madžarske, Švedske in Španije.

 

 

Slovenske mladinke pod vodstvom selektorja Bojana Voglarja so si nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem priigrale na kvalifikacijskem turnirju v Romuniji. Tam so Slovenke osvojile drugo mesto, potem ko so dvakrat zmagale (Poljska, Velika Britanija) in enkrat izgubile (Romunija).

 

 

Na letošnjem EP na Danskem bo nastopilo 16 reprezentanc, razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. V kvalifikacijah je sicer nastopilo 31 reprezentanc, poleg trinajstih, ki so si priigrale napredovanje na Dansko, pa so si neposredno udeležbo zagotovile Rusija, Norveška in gostiteljice.

 

 

Predtekmovalni skupini A in D bo gostil Kolding, skupini B in C pa Sönderborg. V skupini D se bo Slovenija v četrtek, 1. avgusta, ob 20. uri pomerila s Švedsko, naslednji dan (petek, 2. avgust) ob 18. uri pa z Madžarsko. Zadnjo tekmo v skupinskem delu bodo mlade Slovenke igrale v nedeljo, 4. avgusta, ob 20. uri s Španijo.

 

 

Iz vsake izmed štirih predtekmovalnih skupin se bosta v nadaljnje tekmovanje uvrstili po dve najboljši reprezentanci, po dve najslabši pa bosta evropsko prvenstvo nadaljevali v boju za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Polfinalni tekmi bosta v petek, 9. avgusta, naslednji dan pa tekme od 9. do 12. mesta in od 13. do 16. mesta. Tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta in za kolajne bodo na sporedu v nedeljo, 11. avgusta.

 

 

 

SKUPINE ZA EP 2013 - MLADINKE:

 

 

Skupina A: Norveška, Romunija, Slovaška, Portugalska

 

 

Skupina B: Rusija, Francija, Nemčija, Avstrija

 

 

Skupina C: Danska, Nizozemska, Hrvaška, Češka

 

 

Skupina D: Madžarska, Švedska, Španija, Slovenija.

 

 

 

EP ZA MLADINKE (U-19) - DANSKA 2013Ženska mladinska reprezentanca (U-19) jutri na Kopah začenja s pripravami za nastop na EP na DanskemSlovenske mladinke na evropskem prvenstvu na Danskem z Madžarsko, Švedsko in ŠpanijoPred žrebanjem skupin za evropsko prvenstvo slovenske mladinke v četrtem bobnu