17. 11. 2013

Veszprem v dvorani Zlatorog v petem krogu lige prvakov boljši od Celjanov za pet zadetkov

Igralci Celja Pivovarne Laško so v petem krogu skupine A v evropski ligi prvakov še tretjič okusili grenkobo poraza. V domači dvorani Zlatorog jih je favorizirani Veszprem premagal s petimi zadetki razlike, končni izid v korist Madžarov pa je bil 31:26 (15:14).

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VESZPREM 26:31 (14:15)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 4000, sodnika: Hansen in Pettersen (oba Norveška).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (6 obramb), Skok (6 obramb), Blagotinšek, Marguč 7 (2), Žuran, Janc, Razgor, Ranevski, Skube 1, Poteko, Slišković 8, Potočnik, Zelenović 3, Žabič, Lekai 5, Žvižej 2 (2).

 

 

Veszprem: Fazekas (6 obramb), Alilović (5 obramb), Gulyas 2, G. Ivancsik 2, Schuch 2, T. Ivancsik 2, Ruesga 3, Ilić 5 (1), Nagy 3, Jamali, Ugalde 7, Chema 1, Terzić, Sulić 4, Pešić.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (4), Veszprem 4 (2).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10 minut, Veszprem 6 minut.

 

 

Rdeči karton: Schuch (Veszprem, 36. minuta).

 

 

 

Celju v obračunu proti rokometnemu velikanu iz Veszprema ni uspel podvig "par excellence", tako kot na današnji dan (17. november) pred letom dni, ko je v Zlatorogu padel evropski gigant iz nemškega Kiela, a tekmecu iz mesta v neposredni bližini Blatnega jezera ni dovolil, da bi zasijal v vsej svoji lepoti. Po povsem odprtem boju v prvem polčasu je Veszprem v drugi polovici tekme vendarle uveljavil izrazito premoč v vseh rokometnih prvinah in na svoji peti tekmi v letošnji ligi prvakov dosegel še peto zmago.

 

 

Celjska zasedba, ki je na dosedanjih tekmah v skupinskem delu premagala ruski Sankt Peterburg in ukrajinski Motor iz Zaporožja ter klonila proti Vespremu, hrvaškemu Zagrebu in nemškemu Rhein-Neckar Löwnu, bo v prihodnjem krogu gostovala pri madžarskem prvaku. Tekma se bo v soboto, 23. novembra 2013, pričela ob 18.45.

 

 

Slovenski podprvak se je enemu glavnih pretendentov za končno zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini zoperstavil brez strahu. Fanatična bojevitost v obrambi je skrila marsikatero napako v napadu, a tudi Veszprem ni blestel, tako da si do izida 4:4 nobena ekipa ni uspela priigrati več kot gol prednosti.

 

 

Izbrancem domačega trenerja Vladana Matića je še največ težav povzročal srbski reprezentant Momir Ilić, po zaslugi njegovih štirih golov so jim tekmeci iz Veszprema v 12. minuti prvič pobegnili na dva zadetka naskoka (6:4). Na srečo so bili drugi igralci gostov - vključno s prvim zvezdnikom Laszlom Nagyjem - pod nadzorom celsjke obrambe.

 

 

Gostitelji so bili v uvodni tretjini tekme povsem enakovredni mednarodno obarvani madžarski zasedbi, v 21. minuti pa so - ob izključitvi Gregorja Potočnika - po golu razpoloženega Ivana Sliškovića celo povedli z 10:9 in tekmecu poslali jasno sporočilo, da so pripravljeni na velik podvig. Madžari so resno vzeli celjsko grožnjo, v nadaljevanju so zaigrali bolj odgovorno ter si dvakrat priigrali dva gola prednosti (11:13, 12:14).

 

 

Toda vroči Celjani se niso predali. Do konca polčasa so vseskozi dihali za ovratnik tekmecu in prek Sliškovića - v prvem polčasu je dosegel šest golov - v 29. minuti izenačili na 14:14, na odmor pa odšli z najmanjšim možnim zaostankom (14:15), potem ko je za Veszprem zadel nekdanji član celjskega kluba, Hrvat Renato Sulić.

 

 

Celjani so slabo odprli drugi polčas, po izključitvi Nemanje Zelenovića so jim tekmeci ušli na tri gole (15:18). Tega zaostanka jim v nadaljevanju navzlic velikemu trudu in požrtvovalni predstavi do skrajnih meja ni uspelo preobrniti. Veszprem si je v 41. minuti prvič priigral plus pet (22:17) po petem zadetku Momirja Ilića, v 46. minuti pa je Španec Cristian Garcia Ugalde poskrbel za sedem golov naskoka (25:18).

 

 

Matićevi izbranci v nadaljevanju niso zmogli tekme postaviti na glavo, dve tretjini tekme njihova zelo dobra obramba je zavoljo nemočne igre v napadu začela pokati po šivih. Vedno več je bilo tudi tehničnih napak in zgrešenih strelov, tako da so gostje osem minut pred koncem dosegli najvišjo razliko v Zlatorogu - bilo je 28:20..

 

 

Zmagovalec dvoboja v Zlatorogu je bil odločen, Celjani pa so vseeno želeli zapustiti vsaj čim ugodnejši vtis in izgubiti s čim manjšo razliko. Nekajkrat so zaostanek zmanjšali na pet zadetkov, s takšno razliko pa se je tekma v celjski dvorani tudi končala (26:31).

 

 

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Ivan Slišković z osmimi zadetki, Gašper Marguč pa jih je dosegel sedem. V vrstah zmagovalcev je Cristian Garcia Ugalde sedemkrat zatresel celjsko mrežo, od tega šestkrat v drugem polčasu.

 

 

 

Vladan Matić, trener Celja Pivovarne Laško: "Zelo žal mi je. Naredili smo osemnajst tehničnih napak in to je tekma, ko si kaj takšnega ne smeš in moreš privoščiti. Sam pri sebi sem upal in verjel, da bi lahko zmagali. In če če pogledamo končen rezultat, bi ob manj napakah lahko celo uspeli. Toda Veszprem je takšna ekipa, ki kaznuje vse in za to je eden glavnih kandidatov za končno zmagoslavje v evropski ligi prvakov. Naš pristop je bil odličen, borili smo se, a tehnične napake so vse to pokvarile."

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14