24. 12. 2013

Namesto Jureta Natka, ki se je spet poškodoval, vpoklican Mario Šoštarič

Jure Natek nima sreče. Zaradi poškodbe ga v izbrani vrsti ni bilo dve leti, tik pred vrnitvijo, pa je na tekmi bundeslige staknil novo poškodbo. Tokrat si je v Balingenu zlomil kost v zapestju desne roke in namesto njega je selektor Boris Denič v reprezentanco vpoklical Maria Šoštariča.  Dodatno vpoklican tudi Klemen Ferlin.

Moška članska reprezentanca se bo v četrtek, 26. decembra, zbrala v Zrečah in začela s pripravami za januarske kvalifikacije za nastop na SP 2015. Brez težav žal ne gre, saj je na zadnji tekmi bundeslige poškodbo staknil Jure Natek (SC Magdeburg), ki si je na gostovanju pri Balingenu, zlomil kost v zapestju desne roke in bo moral počivati vsaj štiri tedne. Namesto njega je selektor Boris Denič vpoklical Maria Šoštariča (Gorenje), saj je na seznamu poškodovanih tudi Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško). Dodatno je Denič na priprave povabil tudi Klemna Ferlina (Trimo Trebnje), ki je po oceni mnogih trenutno najboljši vratar 1. NLB Leasing lige.

Omeniti velja, da je v Trbovljah, kjer bo izbrana vrsta v soboto, 28. decembra ob 19. uri, gostila Makedonijo, vse pripravljeno za gostovanje izbrane vrste, ki se v tradicionalno rokometno okolje vrača po skoraj sedmih letih. S tem se seveda nadaljuje politika igranja reprezentančnih prijateljskih tekem v krajih, ki dihajo za rokomet.