29. 3. 2014

Igralci Celja Pivovarne Laško po porazu v Flensburgu končali ligo prvakov v osmini finala

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so nastop v letošnji evropski ligi prvakov končali v osmini finala. Po minimalni zmagi v Zlatorogu s 26:25 so na gostovanju v Flensburgu v Nemčiji izgubili s 27:30 (14:15) in ostali brez napredovanja v četrtfinale.

 

 

FLENSBURG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:27 (15:14)

 

 

Flensburg - Dvoran Flens Arena, gledalcev: 6000, sodnika: Zotin in Volodkov (oba Rusija).

 

 

Flensburg: Andersson (12 obramb), Rasmussen, Karlsson, Nenadić 1, Eggert 6 (4), Glandorf 4, Mogensen 4, Svan Hansen 6, Weinhold 1, Heinl 2, Gustafsson, Gottfridsson 6, Bogunović, Radivojević, Knudsen.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok (16 obramb), Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 8 (5), Žuran, Janc, Razgor 1, Ranevski, Skube 1, Slišković 4, Ćavor, Zelenović 4, Žabič 4, Lekai 3, Žvižej.

 

 

Sedemmetrovke: Flensburg 4 (4), Celje Pivovarna Laško 5 (5).

 

 

Izključitve: Flensburg 6 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

 

 

 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili blizu presenečenja tudi na povratni tekmi osmine finala v evropski ligi prvakov proti Flensburgu, a so šele v zadnjih desetih minutah ostali praznih rok. V mestu na severu Nemčije so slovenski podprvaki nastopili brez poškodovanih Vida Poteka in Gregorja Potočnika, v ekipi pa sta vseeno bila Blaž Blagotinšek (nastopil je prvič po poškodbi) in Žiga Mlakar (bolezen), ki pa je kljub temu v obrambi (menjal se je z Igorjem Žabičem) zaigral že od začetka tekme v dvorani Flens Arena.

 

 

Na začetku tekme je Flensburg povedel s 3:1, v deveti minuti pa je bilo 6:3. V drugi polovici prvega polčasa je celjski trener Branko Tamše poslal v igro Mateija Lekaja in Roka Žurana ter zadržal visok ritem igre, kar se mu je obrestovalo. Po nekaj obrambah odličnega vratarja Matevža Skoka (skupaj je na tekmi zbral kar 16 obramb) so pivovarji po zadetku Žiga Mlakarja izenačili na 12:12, pri izidu 13:13 pa so zapravili priložnost za prvo vodstvo, potem ko je napačno podal Nemanja Zelenović.

 

 

Celjani so na odmor odšli z zadetkom zaostanka (14:15), pri čemer so zapravili dve priložnosti za izenačenje. Drugi polčas so slovenski podprvaki začeli nekoliko slabše, saj kar šest minut niso dosegli zadetka, na nasprotni strani pa Flensburg dva in njegova prednost je spet narasla na tri gole plusa. Gostje so se v 38. minuti približali na 16:17, v nadaljevanju pa je prednost v korist ekipe trenerja Ljubomirja Vranješa znašala od enega do treh zadetkov.

 

 

Tudi očitne sodniške odločitve v škodo Celja Pivovarne Laško in odlični švedski vratar Matthias Andersson (ob svojem 36. rojstnem dnevu) so prispevali k temu, da si je Flensburg priigral odločilno prednost. V 51. minuti so gostitelji vodili samo s 24:22, toda med izključitvijo hrvaškega reprezentanta Ivana Sliškovića so dosegli dva zadetka in podvojili svojo prednost (26:22).

 

 

Trener Tamše je nato poskušal njihovo ofenzivo ustaviti z minuto odmora, toda na žalost brez uspeha. Vsega je bilo na tekmi na severu Nemčije konec, ko je Thomas Mogensen (skupno je dosegel štiri zadetke) zadel za 28:23. Celjani so se v končnici sicer približali na tri gole zaostanka, toda za morebiten preobrat jim je zmanjkalo časa, kljub temu pa so se dostojno in z dvignjenimi glavami poslovili od letošnjega nastopa v Evropi.

 

 

Luka Žvižej, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Zmanjkalo nam je malo sreče, a bili smo bili zelo blizu velikega presenečenja, saj nam drugi niso pripisovali veliko možnosti ob žrebu. A smo verjeli in dokazali, da se lahko kosamo z vsako ekipo. Pokazali smo 115 minut zares odličnega rokometa, borbeno v obrambi in tako prislili Flensburg, da je dal vse od sebe. Nekajkkrat nam je zadrhtela roka, kar je nagnilo tehtnico na stran domačih. Verjamem, da so navijači na teh dveh tekmah videli, kaj pomeni celjsko srce in nas bodo prišli v Zlatorog podpreti. S takšnim pristopom se nam ni treba ničesar bati."

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Fantje so garali vseh 120 minut, bili smo povsem enakovreden nasprotnik 115 minut, čeprav smo imeli določene probleme s poškodbami. Po drugi strani so nam nekako "rezali" hitri center in tako preprečili naš plan, ki smo si ga zastavili pred tekmo. Istočasno je Flensburg izkoristil določene naše napake, ki so se nam prikradle v igro. Na koncu je spretno in srečno napredoval med osem najboljših v Evropi. Če bi mogoče imeli še pet minut tekme, bi jo lahko mi tudi dobili."

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14