31. 3. 2014

Selektor moške reprezentance Boris Denič seznam igralcev za Dansko skrajšal za pet imen

Moška članska reprezentanca Slovenije bo od 3. do 6. aprila 2014 v okviru tedna EHF nastopila na močnem mednarodnem turnirju na Danskem. Selektor Boris Denič je prvotni seznam 21 igralcev skrajšal za pet imen, namesto poškodovanega vratarja Matevža Skoka pa je na priprave poklical Klemna Ferlina.

 

 

Nasprotniki Slovenije na mednarodnem turnirju Zlate lige na Danskem bodo gostitelji, Francozi in Norvežani. Slovenska izbrana vrsta bo prvo tekmo odigrala v četrtek, 3. aprila 2014, ob 21. uri z Dansko v Horsensu, naslednji dan se bo ob 18.45 pomerila s Francijo v Aalborgu, zadnji dan turnirja (nedelja, 6. aprila, ob 18. uri) pa še z Norveško v Aarhusu.

 

 

Priprave za nastop v Skandinaviji so se začele v nedeljo, 30. marca 2014, z zborom v hotelu Dobrava v Zrečah. Igralci in člani strokovnega vodstva bodo tam ostali do srede, 2. aprila 2014, ko bodo v zgodnjih jutranjih urah odpotovali proti Danski.

 

 

S prvotnega seznama 21 igralcev, ki ga je objavil prejšnji ponedeljek, je selektor Denič črtal pet imen. To so Gorazd Škof (Nantes, Francija), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško) in Uroš Zorman (Kielce, Poljska). Pri slednjem se je Denič za nenastopanje odločil predvsem zaradi današnje povratne tekme osmine finala evropske lige prvakov proti Rheinu Neckarju, pri ostalih štirih pa tudi zaradi zdravljenja starih poškodb.

 

 

Poškodovan je tudi vratar Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), zato je selektor na priprave v Zreče poklical Klemna Ferlina, golmana Trima iz Trebnjega. Na Dansko bo tako potovalo šestnajst igralcev. V pripravah za nastop v junijskih dodatnih kvalifikacijah za SP 2015 v Katarju proti Madžarski bo naša reprezentanca odigrala tudi prijateljsko tekmo z Avstrijo, ki bo 1. junija v Sloveniji.

 

 

"Na pripravah in tekmah bomo poskusili utrditi to, kar delamo že leta. Zanesljivo bo to dober turnir. Državna reprezentanca gre vedno na tekme zmagati, ne glede na svojo zasedbo. Ne gremo tja samo sodelovati. Želim videti določene igralce, jim dati priložnost in želim, da delamo stvari bolj pravilno. Zanimala me bo izvedba in videli bomo, kje smo, poskusili pa se bomo še bolj utrditi za junij," je dejal Boris Denič in opomnil, kje bo poudarek danskega turnirja - priprave na dodatne kvalifikacije za uvrstitev na SP.

 

 

Tudi igralec Dean Bombač se je strinjal, da, čeprav tekmovalno turnir morda ne bo v ospredju, slovenska izbrana vrsta nikakor ne bo šla na sever Evrope samo na izlet: "Na Dansko gremo na tri močne tekme, vse tri bomo želeli dobiti, tako kot vedno. Želimo se čim bolje pripraviti na tisto, kar nas čaka junija z Madžarsko. Najbolj pomembno je, da smo spet skupaj. V ospredju bo tudi tekmovalnost, saj za to treniramo. Vemo, kje smo in kam spadamo, ampak to moramo potrditi," se zaveda Dean Bombač.

 

 

SEZNAM IGRALCEV ZA TURNIR NA DANSKEM:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Magdeburg (Nemčija)
BOMBAČ Dean Pays d’ Aix (Francija)
BUNDALO Uroš Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
DOLENEC Jure Montpellier (Francija)
FERLIN Klemen Trimo Trebnje (Slovenija)
GABER Matej Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Göppingen (Nemčija)
RAZGOR Simon Maribor Branik (Slovenija)
SKUBE Sebastian Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
SKUBE Staš Gorenje Velenje (Slovenija)
ŠOŠTARIČ Mario Gorenje Velenje (Slovenija)
ŠPILER David Meškov Brest (Belorusija)
ŽVIŽEJ Miha Toulouse (Francija)
Selektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam kandidatov za turnir na Danskem