17. 2. 2015

Dol TKI Hrastnik – Črnomelj 35:29 (16:14)

Dol TKI Hrastnik – Črnomelj        35:29 (16:14)

Dol pri Hrastniku - Dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Kočevar in Košir. Delegat Frelih

Dol: Žekar, Cenkar; Cigoj, Ribič 1, Klepej 6, Kmetič, Žveglič, Bauerheim 6, Hribšek 7(1), Zore 7(1), Moljk 1, Ramič 3, Guček 4, Robnik. Trener: Filipčič.

Črnomelj: Aupič, Peteh, Hajduk; Pezdirc 1, Lozar Ž, Malerič 1, Lozar D. 6, Ogulin 5, Štrucelj 4, Slobodnik 3, Tomec, Stariha 4, Mihelič 5, Hudelja. Trener: Lozar.

Sedemmetrovke: Dol 6 3 (2), Črnomelj 7 (6).

Izključitve: Dol 6; Črnomelj 10minut.

 

V zaostali tekmi 14. kroga v 1. B DRL, so v dvorani Dolanka domači težje od pričakovanega premagali goste iz Črnomlja. Hitro vodstvo 11:5, jim je v nadaljevanju prvega polčasa omogočilo malce ležernejšo igro. V tem delu srečanja je v domačih vratih blestel Žekar, ki je uspešno zamenjal poškodovanega Cenkarja. V napadu je Bauerheim po odličnih asistencah Hribška neumorno zadeval s črte šestih metrov, z desnega krila pa je gostujočo mrežo rešetal Zore. Po minuti odmora pa so se gostje le zbrali in po nekaj uspešno izvedenih hitrih protinapadih, so se le-ti nevarno približali domačim. Ob zaključku prvega polčasa so z golom Slobodnika postavili tudi izid prvega polčasa. V nadaljevanju je potekala izenačena tekma vse do rezultata 22:20, nato so domači le postavili stvari na svoje mesto. Razigrala sta se kapetan Klepej in Guček, pogled na semafor pa je v 51. minuti kazal visokih 29:22. Tekma je bila praktično odločena, zato je domači trener poslal v igro tudi igralce, ki redkeje dobijo priložnost. Ti so upravičili njegovo zaupanje in se na koncu skupaj z navijači veselili nove zmage. V naslednjem krogu domači gostijo ekipo ŠD Mokerc-Ig.