20. 2. 2015

Velenjčani odločno na prvi točki proti Norvežanom

Igralci Gorenja so na uvodni tekmi skupinskega dela evropskega pokala EHF drago prodali svojo kožo v nemškem Hamburgu (28:33). Konec tedna jih v Rdeči dvorani čaka obračun z norveškim Haslumom, tekma pa se bo v soboto, 21. februarja, v Rdeči dvorani pričela ob 20.30.

 

 

Velenjčani se niso izkazali v generalki za mednarodni obračun. V sredo so z velikimi težavami v vnaprej igrani tekmi 17. kroga v 1. NLB Leasing ligi v gosteh premagali Škofjeločane v zelo napeti končnici samo z golom razlike (28:27), v soboto pa bodo odločno naskakovali prvo zmago v pokalu EHF.

 

 

"V soboto nas čaka zelo zahtevna tekma, a razmišljamo zgolj o zmagi. Le ta nas namreč pelje do četrtfinala, kar je tudi naš cilj. Haslum je na prvi tekmi izgubil proti švicarski ekipi Pfadi Winterthur, toda to seveda ne pomeni, da je proti Norvežanom v Rdeči dvorani pred nami lahka tekma," pravi trener velenjske ekipe Ivan Vajdl.

 

 

"Norveška zasedba bo skušala popraviti slab vtis in osvojiti Velenje, a verjamem, da se moji izbranci tega zavedajo in da bomo 100-odstotno osredotočeni na tekmo. Imamo nekaj manjših težav s poškodbami, za sobotno tekmo pa je najbolj vprašljiv Marko Dujmovič, ki je zbolel. Upam, da bo pravočasno ozdravel," je še povedal Vajdl.

 

 

Velenjčani nimajo veliko podatkov o norveški zasedbi. Do sobotnega dvoboja v Rdeči dvorani bodo dobili še dodatne posnetke njenih zadnjih tekem na mednarodnem in domačem prizorišču, jasno pa jim je, da gre za ekipo, ki stavi na obrambo 6-0 in bliskovite nasprotne napade. Prvi zvezdnik zasedbe je Erlend Mamelund, nekdanji igralec nemškega Flensburga, danskega Koebenhavna in francoskega Montpellierja.

 

 

Igralec Niko Medved si želi, da bi tekmo začeli tako, kot so to storili proti Hamburgu: "V Nemčiji smo začeli odlično in iz tega je tudi izhajala naša prednost. Prepričan sem, da se lahko s takšno obrambo in pristopom postavimo po robu vsaki ekipi. To mora biti naš cilj. K temu moramo stremeti, in če v soboto ponovimo vse to, potem ne vidim razloga, zakaj se ne bi veselili prvih dveh točk."

 

 

Edini, ki je do sedaj izkusil norveško igro, je Mario Šoštarič. Takrat še v vijoličnem dresu Maribora se je v pokalu EHF pomeril proti ekipi Elveruma: "Norveške ekipe imajo fizično močne igralce. Čaka nas trd boj, a če bomo pravi, če se ne bo nihče spogledoval z zdravniško službo, potem sem prepričan, da bomo uspešni. V Škofji Loki v sredo je bil za nas rdeči alarm. Do konca sezone imamo še precej težkih tekem in takšne igre si ne smemo privoščiti. En kiks te na koncu lahko stane prvenstva, zato je pomembno, da najdemo konstantnost in ne da se nam dogajajo nihanja v igri," pravi Mario Šoštarič.

 

 

Sredi tega tedna je Hamburg v drugem krogu evropskega pokala EHF v gosteh premagal Pfadi Winterthur s 26:22 (14:9). (sta, gv)

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15