19. 3. 2015

Reprezentanca kadetinj (U-17) začenja z nastopom na kvalifikacijah za EP 2015

Kadetinje so danes odpotovale v Črno goro, kjer jih od petka do nedelje čaka nastop na kvalifikacijskem turnirju za letošnje EP v Makedoniji (13. 08. – 28. 08. 2015). Na EP se bosta uvrstili najboljši dve selekciji s kvalifikacijskega turnirja, na katerem ob Črni gori in Sloveniji sodelujeta še Španija in Moldavija.

 

 

Dekleta so v okviru priprav odigrala tekmo v Gradcu z vrstnicami iz Avstrije in slavile s 33:19 (14:11). Kvalifikacije se bodo sicer igrale v črnogorskem mestu Žabjak.

 

 

"Na pripravah v Slovenj Gradcu smo bili od preteklega petka. Opravili smo načrtovano, nadgradili tisto, kar že nekaj časa počnemo in te priprave so nam bile zelo v pomoč na poti do skupnega cilja. Tudi s kadetinjami se namreč želimo uvrstiti na veliko tekmovanje. Žal so nas napadle poškodbe on po Tjaši Lovšin, ki je naš prvi levi zunanji, je za kvalifikacijski  turnir odpadla tudi Staša Cvetko, a verjamem, da bodo ostala dekleta prevzela njuni vlogi. Zelo prav nam je prišla tudi prijateljska tekma z Avstrijo, saj smo lahko preizkusili stvari, ki smo jih vadili. Menim, da imamo prepoznaven slog igre in da nobenemu tekmecu ne bomo lahek zalogaj. Tudi tako uspešnim reprezentancam kot sta Španija in Črna gora. Vsi skupaj verjamemo, da bomo dosegli skupen cilj," je pred odhodom v Črno goro razmišljal selektor Milan Ramšak, ki je namesto poškodovane Staše Cvetko vpoklical Lauro Maslo (ŽURD Koper).

 

 

Na seznamu so: Maja Vojnovič (Krka), Lucija Rebec (Izola), Iza Brzin Bon (Ljubljana), Laura Maslo (ŽUR Koper), Aneja Novak (Krim Mercator), Luna Vončina (Ljubljana), Lučka Prašnikar (GEN-I Zagorje), Anamarija Baruca (ŽURD Koper), Patricija Akalovič (Naklo Peko Tržič), Živa Čopi (Krka), Nina Žabjek (Krim Mercator), Anika Strnad (Zelene Doline Žalec), Neža Skrinjar (GEN-I Zagorje), Nika Petkovič (Krka), Hana Vučko (Krim Mercator), Petra Fister (Naklo Peko Tržič).

 

 

 

SPORED KVALIFIKACIJ - SKUPINA 5:

 

 

 

Petek, 20. marec 2015:

 

 

ob 17.00: Slovenija - Moldavija

 

 

ob 19.00: Črna gora - Španija

 

 

 

Sobota, 21. marec 2015:

 

 

ob 17.00: Španija - Moldavija

 

 

ob 19.00: Črna gora - Slovenija

 

 

 

Nedelja, 22. marec 2015:

 

 

ob 12.00: Španija - Slovenija

 

 

ob 14.00: Moldavija - Črna gora

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2015 - KADETINJE (U-17)