20. 3. 2015

Slovenke izgubile proti Srbiji z osmimi goli razlike (22:30)

Slovenska ženska članska reprezentanca je na prvi prijateljski tekmi izgubila proti Srbiji z 22:30 (10:17). Slovenija se bo v soboto, 21. marca, znova pomerila s Srbijo, tekma pa se bo v Zrenjaninu pričela ob 14. uri.

 

 

SRBIJA - SLOVENIJA 30:22 (17:10)

 

 

Zrenjanin - Kristalna dvorana, gledalcev: 2000, sodnici: Marić in Mašić (obe Srbija).

 

 

Srbija: Radosavljević 2, Luković, Popović 3, Žarković 1, Živković 5 (2), Popović, Janjušević, Risović, Rajović 2, Radojević 4, Jevtić, Kacarević, Nikolić 2, Stoiljković 7, Liščević 2, Petrović 2.

 

 

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Stanko, Ferfolja, Krhlikar 3, Gros 6 (4), Turnšek, Jeriček 1, Mavsar 7 (4), Lazović 1, Irman 3, Koren, Gregorc, Amon, Petrinja 1.

 

 

Sedemmetrovke: Srbija 3 (2), Slovenija 8 (8).

 

 

Izključitve: Srbija 10 minut, Slovenija 8 minut.

 

 

 

Vodstvo slovenske ženske reprezentance se je odločilo, da bo teden Evropske rokometne zveze (EHF) preživelo v domovini svetovnih podprvakinj. Na prvi tekmi v Vojvodini pa niso bile kos gostiteljicam, proti katerim so izgubile z razliko osmih golov (22:30).

 

 

Čeravno v srbski ekipi ne manjka peripetij - tri nekdanje igralke Krima (Andrea Lekić, Sanja Damjanović in Dragana Cvijić= so se skupaj z vratarko Katarino Tomašević odločile, da ne bodo več igrale za reprezentanco pod vodstvom zdajšnjega selektorja Saša Boškovića - pa tega Slovenke niso izkoristile.

 

 

Slovenke so v zrenjaninski Kristalni dvorani, kjer se je zbralo kar dva tisoč gledalcev, do sredine prvega polčasa še držale korak z gostiteljicami (7:9), v nadaljevanju pa so močno popustile in si že ob odhodu na veliki odmor priigrale velik zaostanek sedmih golov (10:17).

 

 

Slovenska selektorica Marta Bon je med tekmo opravila številne menjave in iskala idealno sedmerko, a jo do konca dvoboja ni našla. Njene varovanke so na koncu izgubile z 22:30.

 

 

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar s sedmimi in Ana Gros s šestimi goli, v srbski pa je Jovana Stoiljković dosegla sedem zadetkov.

 

 

V Srbiji pa se še vedno ni polegel prah zaradi odločitve štirih reprezentantk, da ne bodo več nosile dresa z državnim grbom na prsih pod vodstvom zdajšnjega selektorja Saše Boškovića.

 

 

Igralke so v sporočilu za javnost, ki so ga posredovale prek srbske tiskovne agencije Tanjug, zapisale, da so svoje najbolj srečne trenutke na rokometnem igrišču doživele, ko so zastopale barve svoje države, a so se "težkega srca in trezne glave" odločile, da ne bodo več igrale za srbsko izbrano vrsto pod vodstvom selektorja Boškovića.

 

 

"Vselej smo bile na voljo naši državi in jo tudi častno zastopali, a tokrat je na naši poti nepremostljiva ovira. Zaradi našega dostojanstva ne bomo razkrile podrobnosti v medijih, a moramo sporočiti, da smo se na zadnjih reprezentančnih akcijah žrtvovale in v korist ekipe skrivale dejansko največji problem v ekipi, to pa je vodenje ekipe," so v izjavi za javnost med drugim zapisale omenjene srbske rokometašice.

 

 

Srbija je na svetovnem prvenstvu leta 2013 na domačih tleh osvojila odličje srebrnega leska, na lanskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem in Madžarskem pa je pogrnila na vsej črti in zasedla skromno 15. mesto.