21. 3. 2015

Krka - Trimo Trebnje 24:24 (11:13)

Edina tekma v 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške, ki se je končala brez zmagovalca, je bila odigrana v Novem mestu. Domača Krka in Trimo iz Trebnjega sta se razšla z rezultatom 24:24 (11:13).

 

 

KRKA - TRIMO TREBNJE 24:24 (11:13)

 

 

Novo mesto - Dvorana Marof, gledalcev: 600, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Backović (Ljubljana).

 

 

Krka: Brajer, Štangelj, Jurečič 2, Lavrič 4, Didovič 1, Okleščen 2, Rojc 2, Irman 1, Jakše, Rašo, Smolnik 6 (1), Vidmar, Furdi, Cvikl 2, Božič, Adamčič, Klobčar 4.

 

 

Trimo Trebnje: Jelovčan, Brana, Urbič, Femec, Radelj 3, Skol 6 (1), Kotar, Sušin 2 (1), Želko, Potočnik 7, Udovič 1, Sašek 3, Ferkulj, M. Grandovec, T. Grandovec, Florjančič 2.

 

 

Sedemmetrovke: Krka 4 (1), Trimo Trebnje 4 (2).

 

 

Izključitve: Krka 16 minut, Trimo Trebnje 12 minut.

 

 

Rdeč karton: Cvikl (Krka, 44. minuta).

 

 

 

Dolenjski derbi se je končal brez zmagovalca. Trebanjska ekipa po razburljivem in negotovem obračunu v novomeški dvorani Marof ostaja na četrtem mestu, ki prinaša končnico in boj za prvaka, pet tekem pred koncem rednega dela državnega prvenstva pa ima dve točki prednosti pred petouvrščeno Ribnico, ki se prav tako spogleduje s četrtim mestom.

 

 

Izbranci gostujočega stratega Romana Šavriča so v zadnjo četrtino tekme vstopili s tremi goli prednosti (18:15), v končnici pa bi lahko ostali praznih rok. Bojeviti gostitelji so jih namreč v izjemno razburljivi končnici povsem ujeli.

 

 

Po koncu izteka igralnega časa pa je Trebanjce pred porazom rešil vratar Rok Jelovčan, ki je na tekmi zbral enajst obramb, po koncu igralnega časa pa z bravurozno obrambo zaustavil kazenski strel s sedmih metrov, ki ga je izvedel Žiga Smolnik.

 

 

V domači ekipi je "osmoljenec" Smolnik dosegel šest golov, po štiri pa Aljaž Lavrič in Mitja Klobčar. V gostujoči je Gregor Potočnik dosegel sedem, Rok Skol pa šest zadetkov.

 

 

Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu v četrtek, 2. aprila, gostovala v Velenju, trebanjska pa bo v torek, 7. aprila, gostila Celje Pivovarno Laško.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15