25. 3. 2015

Žalčanke med najboljše štiri v pokalu Slovenije

Rokometašice Zelene Doline Žalca so v domači dvorani pod vodstvom Jerneja Rantaha v tekmi četrtfinala za pokal Slovenije z rezultatom 37:24 (16:15) premagale ekipo Ljubljane. To pomeni, da so se uvrstile med najboljše štiri ekipe, ki se bodo na finalnem turnirju 16. in 17. maja merile za pokalno lovoriko.

 

Žalčanke so vstopile v tekmo nekoliko zadržane in  dopustile, da so Ljubljančanke povedle in vodile približno tri četrtine prvega polčasa, kratek čas celo za štiri gole, večino za dva. Šepala je tudi obramba Žalčank, a v zadnji četrtini so začele igro počasi obračati v svoj prid, okrepile obrambo in izboljšale napad, tako da so na odmor odšle z minimalno prednostjo enega gola. V drugem polčasu so pokazale popolnoma drug obraz in stopnjevale igro, ki so jo nakazale ob koncu prvega polčasa. Okrepile so obrambo in odbile kar nekaj napadov Ljubljančank. Pri rezultatu 19:16 so igro dokončno prevzele v svoje roke, boljša obramba je omogočila tudi več uspešnih protinapadov in razlika v golih se je začela višati.  »V prvem polčasu smo igrali zelo zadržano, kot bi imeli zategnjeno ročno zavodo, nič od tistega, kar dekleta kažejo na treningih. V drugem polčasu pa so se sprostile, bolj trdo zagrabile v obrambi in potem je šlo na bolje vse,« je povedal trener Jernej Rantah.  V drugem polčasu do dobile priložnost tudi vse mlajše rokometašice, ki so se odlično borile in razliko v golih še povečale. Najboljša strelka RK Zelene Doline Žalec je bila ponovno Jasna Turnšek s 13 goli. Sledita ji krilašici Maruša Kompan  (7) in Anja Pirc (6). Pri Ljubljančankah je bila najboljša strelka Natalija Kundija s 6 goli.

Žalčanke zdaj nimajo veliko počitka, saj jih že v soboto (28. 3. ob 18.00) čaka tekma 18. kroga 1. ADRL z ŽRK Naklo Peko Tržič.

 

Zelene Doline Žalec - Ljubljana 37 : 24 (16:15)

Žalec, dvorana I. OŠ Žalec. Sodnika: Dejan in Igor Ivančič.

 

ZELENE DOLINE ŽALEC: Potočnik, Danijel 2, Majcen, Korotaj 1, Čede, Sutaj 3, Turnšek 13, Okleščen 2, M. Košir 2, Feldin, Pirc 6, Kompan 7, J. Košir, Pandžič, Strnad 1. Trener: Jernej Rantah.

 

LJUBLJANA: Jantol, Prepeluh, Kujundžič, Abina 5, Petauer 4, Čačić, Zof 2, Černivec, Gregorc, Kundija 6, Štular 4, Čehić 3, Nosan, Beganović 3, Oder 4, Zrimšek. Trenerka: Milja Tomšič.

 

Sedemmetrovke: Zelene Doline Žalec 3 (3), Ljubljana 3 (2).

Izključitve: Zelene Doline Žalec 4, Ljubljana 4 minute.