29. 3. 2015

Koprčani za tretje mesto v pokalu premagali Dol TKI Hrastnik

Na tekmi za končno tretje mesto na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Kopru sta se srečala domači Koper 2013 in Dol TKI Hrastnik. Uspešnejši so bili domači rokometaši, ki so zmagali z rezultatom 28:19 (11:10).

 

 

KOPER 2013 - DOL TKI HRASTNIK 28:19 (11:10)

 

 

Koper - Arena Bonifika, gledalcev: 800, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

 

 

Koper 2013: Ponikvar, Podpečan, Sankovič, Dobrila, Vlah 4, Matijaševič 1, Gašperšič 2, Moljk, Starčič, Gorela 5, Zugan 5, Rapotec 5, Marič, Sokolič 5 (5), Frank 1, Ravlija.

 

 

Dol TKI Hrastnik: Seme, Cenkar, Žekar, Kmetič, Klepej, Ajdari 2 (2), Zore, Bauerheim 2, Guček 4, Moljk, Hribšek 5, Pintar 1, Ramić 5, Ribič, Jakopič, Jazbec.

 

 

Sedemmetrovke: Koper 2013 5 (5), Dol TKI Hrastnik 4 (2).

 

 

Izključitve: Koper 2013 18 minut, Dol TKI Hrastnik 4 minute.

 

 

 

"Mali finale" na 24. sklepnem pokalnem turnirju med drugoligaškima zasedbama iz Kopra in Dola pri Hrastniku se je končal z zmagoslavjem koprske zasedbe. Koprčanom je sobotni polfinalni obračun proti Velenjčanom, ki so ga po hudem boju izgubili z 28:30, vzel veliko moči.

 

 

Veliko bolj spočiti Dolani - na prvem polfinalnem obračunu proti Celjanom so visoko klonili z 21:39 - so bili v uvodni četrtini tekme v rahli rezultatski prednosti, a ta nikoli ni znašala več kot dva gola. Gostitelji so prvič izenačili v 15. minuti (5:5), na trdem dvoboju pa prvič povedli v 25. minuti (9:8).

 

 

Izbranci nekdanjega slovenskega reprezentanta na koprski klopi Zorana Jovičića od tedaj naprej niso bili več v rezultatskem primanjkljaju, postopoma so lomili odpor tekmecev iz Zasavja. V 38. minuti so si priigrali štiri gole prednosti (15:11), v zadnji četrtini tekme pa povsem zasenčili goste iz Dola pri Hrastniku in visoko zmagali z 28:19.

 

 

V primorski ekipi so bili najbolj učinkoviti Uroš Rapotec, Jan Gorela, Dani Zugan in Tilen Sokolič, ki so dosegli po pet pet golov. V zasavski sta bila strelsko najbolj razpoložena Domen Hribšek in Jasmin Ramić, ki sta dosegla po pet zadetkov.

 

 

Zoran Jovičič, trener Kopra 2013: "Vedeli smo, da nas po hudem polfinalnem boju z Velenjčani čaka zahteven obračun z Dolani, ki so si - tako kot mi - želeli zmage na tekmi za tretje mesto. Za moje fante in naše privržence je velika stvar, da smo zmagali v malem finalu, te priložnosti enostavno nismo želeli izpustiti iz rok."

 

 

Aleš Filipčič, trener Dola TKI Hrastnika: "Polfinalna tekma s Celjani nam je vzela veliko moči. V naši ekipi je manjkal najboljši igralec Gregor Klepej, ki je poškodovan, ob tem pa nimamo veliko manevrskega prostora za menjave. Vseskozi smo igrali z eno postavo, do 45. minute je šlo, nato pa smo močno popustili."

 

 

 

Foto: RD Koper 2013