22. 6. 2015

V rubriki "ANKETA" glasujte in napovejte uvrstitev Slovenije v skupini C na EP 2016 na Poljskem

V tradicionalni rubriki "ANKETA" vam zastavljamo novo vprašanje. Slovenski rokometaši bodo na EP 2016 na Poljskem igrali v skupini C skupaj s Španijo, Švedsko in Nemčijo, vi pa glasujte in napovejte, katero mesto v skupini bo osvojila Slovenija.

 

 

V kongresnem centru v Krakowu so v petek, 19. junija, opravili žreb skupin za evropsko prvenstvo za moške, ki bo leta 2016 na Poljskem. Slovenski rokometaši bodo igrali v skupini C v Wroclawu, njihovi nasprotniki pa bodo Španija, Švedska in Nemčija.

 

 

Dvanajsto evropsko prvenstvo na Poljskem bo potekalo od 15. do 31. januarja 2016, v prvem delu pa bodo gostitelji štirih skupin Krakow, Katowice, Wroclaw in Gdansk. Iz vsake izmed štirih skupin se bodo v drugi del tekmovanja, ki ga bosta gostila Krakow in Wroclaw, uvrstile po tri najboljše reprezentance, ki bodo s sabo odnesle tudi točke iz prvega dela.

 

 

V drugem delu bosta dve skupini s po šestimi reprezentancami, gostila pa jih bosta Krakow in Wroclaw. Najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine bosta napredovali v polfinale. Polfinale, tekma za tretje in prvo mesto bodo v dvorani Tauron Arena v Krakowu s kapaciteto več kot 15.000 gledalcev, tekmi za peto in sedmo mesto pa Wroclawu.

 

 

Slovenska izbrana vrsta bo prihodnje leto na Poljskem desetič igrala na sklepnem turnirju stare celine, pred tem je nastopila na Portugalskem 1994, v Španiji 1996, na Hrvaškem 2000, na Švedskem 2002, v Sloveniji 2004, v Švici 2006, na Norveškem 2008, v Avstriji 2010 in v Srbiji 2012.

 

 

SKUPINE NA EP 2016 NA POLJSKEM:

 

 

Skupina A (Krakow): Francija, Poljska, Makedonija, Srbija

 

 

Skupina B (Katowice): Hrvaška, Islandija, Belorusija, Norveška

 

 

Skupina C (Wroclaw): Španija, Švedska, Nemčija, Slovenija

 

 

Skupina D (Gdansk): Danska, Madžarska, Rusija, Črna gora.

 

 

V rubriki "ANKETA" ste vabljeni k sodelovanju. Glasujte in napovejte, katero mesto v skupini bo osvojila Slovenija!

 

 

 

ANKETA - NOVO VPRAŠANJE!