26. 6. 2015

Krim v skupini z Larvikom, Rostovom in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile nasprotnice v skupinskem delu lige prvakinj v sezoni 2015/16. Krimovke bodo igrale v skupini A, v kateri so še norveški Larvik, ruski Rostov Don in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 2.

 

 

Pred žrebom je Evropska rokometna zveza (EHF) razdelila v štiri jakostne bobne. V prvem so bili FTC Rail Cargo, Budućnost, Larvik in Midtjylland, v drugem pa poleg Krima Mercatorja še Vardar, Bukarešta in Thüringer. V tretjem jakostnem bobnu so se znašli Rostov Don, Sävehof, Hypo in Podravka Vegeta, v četrtem pa Loiret, Selgros Lublin in zmagovalca dveh kvalifikacijskih turnirjev.

 

 

Kvalifikacijska turnirja bosta na sporedu 12. in 13. septembra 2015, skupinski del (šest krogov v vsaki skupini) pa od 16. oktobra do 22. novembra 2015. V glavni del lige prvakinj (šest krogov), ki bo trajal od 8. januarja do 28. februarja 2016, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake od štirih skupin, ki bodo tvorile dve skupini s po šestimi ekipami.

 

 

V četrtfinale bodo iz glavnega dela napredovale po štiri ekipe iz vsake od dveh skupin, četrtfinalni dvoboji pa bodo od 1. do 3. aprila in od 8. do 10. aprila 2016. Zmagovalci četrtfinalnih tekem se bodo uvrstili na final four, ki ga bo gostila Budimpešta in bo potekal 7. in 8. maja 2016.

 

 

 

SKUPINE ZA LIGO PRVAKINJ - SEZONA 2015/16:

 

 

Skupina A: Larvik (Norveška), Krim Mercator (Slovenija), Rostov Don (Rusija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 2

 

 

Skupina B: FTC Rail Cargo (Madžarska), Thüringer (Nemčija), Podravka (Hrvaška), Loiret (Francija)

 

 

Skupina C: Midtjylland (Danska), Vardar (Makedonija), Hypo (Avstrija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 1

 

 

Skupina D: Budućnost (Črna gora), CSM Bukarešta (Romunija), Sävehof (Švedska), Selgros Lublin (Poljska)

 

 

Kvalifikacijski turnir 1: Györi ETO (Madžarska), Glassverket (Norveška), Sercodak Dalfsen (Nizozemska), Radnički Kragujevac (Srbija)

 

 

Kvalifikacijski turnir 2: Esbjerg (Danska), Baia Mare (Romunija), Bel AZ Minsk (Belorusija), BSK Ankara (Turčija).

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16