29. 7. 2015

Starejši kadeti ta konec tedna na turnirju v Velenju

Tekme proti Argentini, Egiptu in Alžiriji, reprezentancam, ki se v Sloveniji mudijo na pripravah, bodo generalen preizkus moči  kadetske izbrane vrste, ki je od 8. do 20. avgusta čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Slovenske kadete ta vikend čaka mednarodni turnir v Velenju, kjer se bodo varovanci trenerja Janija Klemenčiča pomerili z vrstniki iz Argentini, Egipta in Alžirije, ki so ravno tako udeleženci SP v Jekaterinburgu v Rusiji. Generacija, ki je blestela na olimpijskih festivali evropske in svetovne mladine, bo na SP v Rusiji igrala v skupini D, skupaj s Tunizijo, Argentino, Brazilijo, Japonsko in Francijo, turnir v Velenju pa bo dobrodošel preizkus moči.

»Tekma na turnirju nam bodo prišle zelo prav, saj bomo lahko preizkusili obrambi, ki jih pripravljamo, po turnirju pa se bomo odločili za 16 igralcev, ki bodo odšli v Rusijo,« je bil v napovedi kratek Klemenčič

 

Razpored tekem (Velenje - Rdeča dvorana)

31. julij

16.00 Egipt - Argentina

18.00 Alžirija - SLOVENIJA

 

1. avgust

17.00 Alžirija - Argentina

19.00 Egipt - SLOVENIJA

 

2. avgust

17.00 Alžirija - Egipt

19.00 Argentina - SLOVENIJA

 

 

Kandidati za kadetsko reprezentanco: Urh Kastelic (Maribor Branik), Žiga Urbič (Trimo Trebnje), Tilen Leben (Celje Pivovarna Laško), Matic Kotar (Trimo Trebnje), Tilen Sokolič (Koper 2013), Jaka Malus (Celje Pivovarna Laško), Aleks Kavčič (Urbanscape Loka), Jure Kocbek (Jeruzalem Ormož), Aleks Vlah (Koper 2013), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Prevolnik (Slovan), Grega Krečič (Koper 2013), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinc (Slovan), Rok Cvetko (Celje Pivovarna Laško), Darko Stojnič (Slovan), Jaka Moljk (Koper 2013), Jan Bevec (Krka)