21. 12. 2015

Slovenski rokometaši v Zrečah v okrnjeni zasedbi začeli misijo EP 2016 na Poljskem

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Zrečah in začela priprave za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 16. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem. Selektor Veselin Vujović je na priprave povabil 21 igralcev, 16 potnikov pa bo obelodanil tik pred odhodom na sklepni turnir stare celine.

 

 

Na prvem reprezentančnem zboru so zavoljo klubskih obveznosti manjkali nekateri igralci iz francoskih in nemških klubov, do sredine tega tedna pa bodo prav vsi prišli v tradicionalni slovenski pripravljalni tabor. Slovenija bo v prvem delu igrala v Vroclavu, njene tekmice v skupini C so Španija, Švedska in Nemčija, v glavni del pa se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance, ki se bodo nato križale s skupino D. V tej skupini so Danska, Madžarska, Rusija in Črna gora.

 

 

Slovenija bo do 14. januarja, ko bo odpotovala na Poljsko, igrala štiri pripravljalne tekme. Dvakrat se bo pomerila z Makedonijo, prvič 4. januarja v Krškem, drugič dan kasneje v Celju, nato pa jo čakata še dve tekmi s Hrvaško - prva bo 8. januarja v Ivanič gradu, druga pa dan kasneje v Kopru.

 

 

Selektor Veselin Vujović je na priprave poklical naslednje igralce:

 

 

- vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Gorazd Škof (Nantes, Francija), Matevž Skok (Lübbecke, Nemčija)

 

 

- krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem, Madžarska), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Simon Razgor (Meškov Brest, Belorusija), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško)

 

 

- zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Klemen Cehte (Al Shabab, Združeni arabski emirati), Jure Dolenec (Montpellier, Francija), David Miklavčič (Tremblay, Francija), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce, Poljska), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Borut Mačkovšek (Eisenach, Nemčija)

 

 

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Žvižej (Toulouse, Francija), Matej Gaber (Montpellier, Francija).