26. 12. 2015

Vratar Klemen Ferlin huje poškodovan na pripravah reprezentance

Iz tabora moške rokometne reprezentance Slovenije, ki se pripravlja za nastop na EP na Poljskem, je prišla slaba novica. Na treningu se je huje poškodoval vratar Klemen Ferlin, član Gorenja iz Velenja.

 

 

Po četrtkovem treningu je 19 reprezentančnih kandidatov za evropsko prvenstvo, ki se pripravljajo v Zrečah, dobilo prosto do danes. Toda že prvi dan nadaljevanja priprav za tekmovanje na Poljskem je prišlo do hude poškodbe Gorenjevega vratarja Ferlina.

 

 

Mladi Ferlin, ki je bil poleg Gorazda Škofa (Nantes, Francija) in Matevža Skoka (Lübbecke, Nemčija) eden izmed treh kandidatov za nastop na EP na Poljskem, se je na današnjem treningu huje poškodoval. Prve informacije kažejo na resnejšo poškodbo kolena, zaradi katere Ferlin morda ne bo okreval pred koncem letošnje sezone 2015/16.

 

 

Na seznamu 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP na Poljskem in ki ga je morala RZS poslati na sedež EHF, so štirje vratarji. Poleg Škofa in Skoka sta to še Ferlin in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), kar pomeni, da bo odslej na pripravah Lesjak namesto poškodovanega Ferlina.

 

 

Toda to ni edina poškodba, ki se je zgodila v vrstah Gorenja. Na pripravah reprezentance Črne gore se je poškodoval levi zunanji igralec Miloš Božović, ki si je zlomil kost v levem stopalu, po prvih informacijah pa ga čaka nekajtedensko okrevanje.