30. 12. 2015

Rokometaši zelo motivirani za sklepni del priprav za EP na Poljskem

Pred moško rokometno reprezentanco Slovenije je pestro pripravljalno obdobje do odhoda na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 31. januarjem 2016 na Poljskem. V tem tednu so pilili taktično-tehnične podrobnosti za skupinske tekmece iz Nemčije, Španije in Švedske v Vroclavu, med 4. in 9. januarjem pa jo čakajo štiri pripravljalne tekme.

 

 

Slovenska elitna izbrana vrsta je do božičnih praznikov vadila z nekoliko manjšo intenzivnostjo, predvsem zaradi okrnjene zasedbe. A po prihodu Matevža Skoka (Lübbecke, Nemčija) in Boruta Mačkovška (Eisenach, Nemčija) ter Sebastiana Skubeta (Bjerringbro-Silkeborg, Danska) selektor Veselin Vujović ni imel več usmiljenja do svojih 21 reprezentančnih kandidatov in je vadbo v tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah povečal do skrajnih meja.

 

 

Prišlo je tudi do neljubega dogodka, kajti na sobotnem treningu si je koleno poškodoval vratar velenjskega Gorenja Klemen Ferlin. Čaka ga večmesečno okrevanje, nastalo vrzel med reprezentančnima vratnicama pa je zapolnil Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško).

 

 

"Vratar Ferlin, na katerega sem resno računal na prvenstvu, se je poškodoval. Seveda je odpadel s seznama, na njem je zdaj Lesjak. To nas je zelo prizadelo, najbolj seveda Ferlina, a tudi ostale. Prepričan sem, da bomo odgovorno odigrali to EP, da tudi njemu olajšamo okrevanje. Kar se ostalih tiče, so vsi v redu, vsi so trenirali maksimalno. Zadovoljen sem tudi z Mačkovškom in njegovim odnosom. Veseli me, da imamo tudi sicer dober odnos v ekipi," je na današnji novinarski konferenci v Zrečah dejal selektor Veselin Vujović.

 

 

Dodal je, da je prepričan, da se bodo člani reprezentance po novoletnih praznikih na treninge v Zreče vrnili še bolj motivirani. O tem, kdo bo potoval na evropsko prvenstvo na Poljskem, se bo selektor Vujović odločil kasneje. Priložnost bo ponudil prav vsem, tako da bo samo od igralcev odvisno, kdo bo igral na prvenstvu in kdo ne.

 

 

Reprezentančni kandidati bodo v četrtek, 31. decembra 2015, in petek, 1. januarja 2016, imeli prosto, spet pa se bodo na pripravah zbrali v soboto, 2. januarja 2016. Do ponedeljka dopoldan bodo vadili v Zrečah, nato pa jih poleg treningov do odhoda na Poljsko (četrtek, 14. januar 2016) čakajo še štiri pripravljalne tekme.

 

 

V ponedeljek, 4. januarja 2016, se bodo slovenski rokometaši ob 18. uri v Krškem pomerili z reprezentanco Makedonije, s katero se bodo srečali tudi naslednji dan (torek, 5. januar 2016, ob 18.30) v celjski dvorani Zlatorog. V petek, 8. januarja 2016, Slovence čaka pripravljalna tekma s Hrvaško v Ivanić Gradu, dan kasneje (sobota, 9. januar 2016, ob 16.15) pa še "revanša" v koprski dvorani Bonifika.

 

 

"Oddelali smo dobre treninge, dobro smo se borili. Ne samo, da smo delali v dvorani, tudi izven igrišča delamo, se pogovarjamo. To je velik korak naprej in upam, da bomo to prenesli na pripravljalne tekme in na evropsko prvenstvo na Poljskem," je dogajanje pred sklepnim delom priprav povzel Vid Kavtičnik, član francoskega kluba Montpellier.

 

 

"Mislim, da smo obe fazi, prvo in to drugo, oddelali maksimalno. Pripravili smo se dobro in naredili podlago za zaključni del, ki nas časa, za pripravljalne tekme in EP. V tem drugem delu smo največ poudarka imeli na fiziki, glede na to, da je bil prvi malo bolj regeneracijski. Vsi se počutimo dobro in stopnjujemo treninge. Imamo krasne 'vajice', takšne za razmišljanje, tudi selektor se nam lahko kdaj nasmeje ... Skratka, imamo se 'fajn'," pa je dejal reprezentančni kapetan Uroš Zorman.

 

 

 

Seznam 21 kandidatov selektorja Veselina Vujovića za nastop na EP:

 

 

- vratarji: Gorazd Škof (Nantes, Francija), Matevž Skok (Lübbecke, Nemčija), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

 

 

- krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem, Madžarska), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier, Francija), Simon Razgor (Meškov Brest, Belorusija), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško)

 

 

- zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Klemen Cehte (Al Shabab, Združeni arabski emirati), Jure Dolenec (Montpellier, Francija), David Miklavčič (Tremblay, Francija), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce, Poljska), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Borut Mačkovšek (Eisenach, Nemčija)

 

 

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Žvižej (Toulouse, Francija), Matej Gaber (Montpellier, Francija).