29. 12. 2016

Prenos tekme proti Savdski Arabiji na Facebooku RZS!

V petek, 30. decembra, ob 18.00 bo slovenska moška članska reprezentanca proti Savdski Arabiji odigrala edino domačo pripravljalno tekmo pred SP 2017, ki si jo boste lahko ljubitelji rokometa ogledali samo na Facebooku Rokometne zveze Slovenije.

Na prvi izmed treh pripravljalnih tekem bo nastopilo 17 rokometašev, med katerimi ne bo obolelih Mateja Gabra ter Vida Kavtičnika, prav tako pa tudi ne Gorazda Škofa ter Uroša Zormana. Po tekmi bodo reprezentanti odšli na zaslužen novoletni počitek, znova pa se bodo zbrali 2. januarja v Ljubljani. V Francijo, kjer jih čakata še dve pripravljalni tekmi proti gostiteljem svetovnega prvenstva, bodo odpotovali tri dni kasneje.

Proti Savdski Arabiji so slovenski rokometaši odigrali štiri tekme in vse tudi brez večjih težav dobili. Nazadnje sta se ekipi pomerili na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je bila Slovenija pod vodstvom Matjaža Tominca boljša s 35:22.

Vstopnice so še vedno na voljo v brežiškem Bubka baru.

IZJAVI PRED TEKMO

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Na tekmi zagotovo ne bodo zaigrali Matej Gaber in Vid Kavtičnik, ki sta zbolela in do zbora v Ljubljani zapustila priprave, ter Gorazd Škof in Uroš Zorman, medtem ko bodo ostali igralci v postavi. Najpomembneje je, da odigramo dobro v obrambi, si priigramo protinapade, prav tako pa organizirano v napadu, kar proti takim ekipam nikoli ni lahko. Gre za izjemno borbene, dokazovanja željne rokometaše, kar smo spoznali že na tekmah pred olimpijskimi igrami proti Tuniziji. Prepričan sem, da smo boljša reprezentanca in, da bomo tekmo končali uspešno."

Gašper Marguč:

"Savdska Arabija je za prvo pripravljalno tekmo zagotovo tekmec po meri, saj igra zelo specifično in malce bolj divje, podobno kot še nekatere druge ekipe na svetovnem prvenstvu. Želimo si odigrati sproščeno in prikazati dobro predstavo za navijače, predvsem pa, da bo tekma minila brez poškodb in, da bomo vsi priprave nadaljevali zdravi, saj nas najpomembneje čaka v Franciji."

DOZDAJŠNJE TEKME S SAVDSKO ARABIJO (4/0)

Pripravljalna tekma, Dubrovnik, 30. aprila 1997 - 35:19 (18:7)
Pripravljalna tekma, Izola, 6. maj 1999 - 33:22 (17:10)
Pripravljalna tekma, Škofije, 7. maj 1999 - 31:24 (17:12)
Svetovno prvenstvo, Dunkerque, 24. januar 2001 - 35:22 (17:13)

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Brežice, petek, 30. decembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : SAVDSKA ARABIJA - prenos na Facebooku Rokometne zveze Slovenije

Prodaja vstopnic v brežiškem Bubka baru.