30. 12. 2016

Slovenski rokometaši zanesljivo premagali Savdsko Arabijo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi pred SP 2017 v Brežicah z 31:19 (13:9) premagala Savdsko Arabijo.

ČLANI, PRIPRAVLJALNA TEKMA

Petek, 30. decembra:
SLOVENIJA : SAVDSKA ARABIJA 31:19 (13:9)
Slovenija: Skok, Kastelic, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 1, Marguč 4, Janc 2, Dolenec 2, Cingesar 1, Poteko 1, Miklavčič 1, Kodrin 6, Bezjak 4 (1), Grebenc 1, Razgor 1, Zarabec 2, Mačkovšek 4.
Savdska Arabija: Al Abass 2, Aljanabi 1, Almohasen 2 (2), Al Hamad, Alabdulali 1 (1), Almaa, Alfarhan, Alsafar, Al Salem 2, Al Obaidi 2, Alabas 1, Alrahi 1, Rada 1, Alkahadrawi 3, Ibrahim, Alzaer 1, Alhannabi 1.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Savdska Arabija 2 (2).
Izključitve: Slovenija 12, Savdska Arabija 4 minute.
Rdeči karton: Blagotinšerek (57.2)

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so zanesljivo zmagali na prvi in edini domači pripravljalni tekmi pred nastopom na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji, na svojo predstavo pa bodo hitro pozabili. Za kakovostni razred ali dva slabši tekmeci iz Savdske Arabije jim resda niso bili kos v nobenem elementu rokometne igre, visoko razliko v golih pa so si priigrali v zadnjih dvajsetih minutah dvoboja.

Z izjemo uvodnega zaostanka so bili Slovenci resda vseskozi v rezultatski prednosti, a igra v napadu ni bila tekoča, bilo je kar veliko tehničnih napak in zgrešenih strelov iz lepih položajev, zavoljo medle obrambe pa so se jim bojeviti Arabci s svojimi občasnimi "nerokometnimi potezami" dokaj enakovredno upirali in se jim nekajkrat približali na dva gola, po polovici tekme pa so Slovenci vendarle vodili za štiri gole (13:9).

Vujović se med celotno tekmo niti ni pretirano jezil, priložnost za igro je ponudil vse svojim varovancem in jih sproti opozarjal na nekatere napake. Presežek v svoji igri so Slovenci naredili predvsem v zadnjih dvajsetih minutah, ko so arabske tekmece, ki se med 39. in 52. minuto sploh niso vpisali med strelce, povsem zasenčili in zanesljivo zmagali.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Tilen Kodrin s šestimi goli, Gašper Marguč, Marko Bezjak in Borut Mačkovšek so dosegli po štiri zadetke.

Ob koncu prvega dela priprav, ki so ga reprezentanti preživeli v Zrečah, se od soigralcev poslavljata Gorazd Škof in Uroš Zorman, ki na svetovnem prvenstvu ne bosta nastopila. Ostalih 19 igralcev se bo znova zbralo 2. januarja v Ljubljani, Veselin Vujović pa bo seznam potnikov v Francijo določil dva dni kasneje.

Jure Dolenec:

"Tekma ni bila idealna. Obramba je bila na dokaj visoki ravni, čeravno smo prejeli tudi kakšen zadetek preveč. Naša igra v napadu nam v prvem polčasu ni stekla, naredili smo veliko napak in zastreljali številne strele. Ni še vse na svojem mestu, a rezultat je dober. Trudili smo se po najboljši močeh, nekaj novincev si je nabralo tudi določene izkušnje. Savdska Arabija ni tekmec po meri, zares se bo začelo šele v Franciji."

Marko Bezjak:

"Na naši prvi tekmi nismo pokazali pravega obraza, a borba in trud sta bila vseskozi prisotni v naši igri. V drugem polčasu nam je igra nekoliko bolje stekla, vseeno pa je bilo preveč zgrešenih strelov. Do svetovnega prvenstva moramo odpraviti določene napake in dvigniti raven naše igre."

Tilen Kodrin:

"Dejstvo je, da nismo še pravi. Začeli smo preveč mehko, tudi tekmečeva igra ena na ena nam je povzročila kar nekaj preglavic. V drugem polčasu smo se bolje odzvali na njihovo igro, dosegli nekaj lahkih golov iz protinapadov in naredili visoko prednost."