29. 1. 2016

Slovenija pred žrebom dodatnih kvalifikacij za SP 2017 v Franciji v drugem bobnu

Zadnji dan EP na Poljskem bo v nedeljo, 31. januarja, ob 13. uri v Krakovu tudi žreb parov dodatnih kvalifikacij za nastop na SP 2017 v Franciji. Pred žrebom je moška reprezentanca Slovenija uvrščena v drugi jakostni boben, v katerem so nenosilci.

 

 

V drugem jakostnem bobnu so tri najslabše reprezentance z EP na Poljskem (Slovenija, Črna gora, Srbija) in zmagovalke šestih skupin prvega kroga kvalifikacij (Avstrija, Portugalska, Bosna in Hercegovina, Češka, Latvija in Nizozemska). V prvem jakostnem bobnu so Islandija, Madžarska, Švedska, Rusija, Danska, Belorusija, Makedonija in Poljska, vanj pa bo padla tudi četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem.

 

 

Zmagovalci devetih tekem dodatnih kvalifikacij si bodo zagotovili sodelovanje na SP v Franciji. Prve tri reprezentance z letošnjega tekmovanja na Poljskem pa si bodo zagotovile neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo, avtomatično pa tudi Francija kot gostiteljica SP.

 

 

Slovenske barve na nedeljskem žrebu v Krakovu bosta zastopala generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Goran Cvijič in direktor moške reprezentance Uroš Mohorič. Prve kvalifikacijske tekme za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Franciji 2017 bodo med 10. in 12. junijem 2016, povratne pa med 14. in 16. junijem 2016.