9. 2. 2016

EHF nagradila projekt Rokometni oddelki na gimnaziji Šiška

EHF - Women's Handball Board - je v mesecu decembru 2015 razpisala natečaj za najboljši projekt v Evropi za dekleta in sicer "Best fostering project" ali "Best school project" v dveh starostnih kategorijah: 5-10 let in 11-20 let. RZS se je na natečaj prijavila s projektom Rokometni oddelki na gimnaziji Šiška Ljubljana, katerega začetki segajo v sezono 2003/2004 ter dobila lepo priznanje.

 

 

Projekt s strani Rokometne zveze Slovenije vodi Sonja Čotar, s strani gimnazije Saša Vesel, vložen trud pa se je vsem sodelujočim obrestoval. Člani izvršnega odbora evropske rokometne zveze so na seji v Krakovu, ob finalu EP, odločili, da je v kategoriji od 11 do 20 let najbolje zastavljen projekt v evropskem rokometu ravno projekt Rokometni oddelki na gimnaziji Šiška.

 

 

Izjemno zanimivo in poučno zgodbo si lahko ogledate tudi na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=g5JJbjopgCE.

 

 

Kot partnerji v projektu sodelujejo Rokometna zveza Slovenije, Gimnazija Šiška,  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, klubi in njihovi trenerji.