30. 6. 2016

1. NLB Leasing liga z novim tekmovalnim sistemom

Dan po Zboru članov Rokometne zveze Slovenije sta na sedežu zveze potekali tudi pomembni seji Združenj 1. B slovenske moške lige ter 1. NLB Leasing lige, na katerih so klubi sprejeli nov tekmovalni sistem za novo sezono državnega prvenstva.

 

Medtem, ko sistem tekmovanja v 1. B ligi ostaja enak, bodo rokometaši v najboljšem moškem klubskem tekmovanju v rednem delu tokrat odigrali 22 kol, brez Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki se bosta merila v ligi SEHA. Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v končnico za prvaka, v kateri bo tudi tokrat na sporedu 10 kol in bodo s seboj prenesle vse točke, ne pa tudi gol razlike, najboljša slovenska kluba pa bosta prejela enako število točk, kot prvouvrščeni. Po sezoni 2013/14 se vrača tudi liga za obstanek, v katero bodo ekipe prenesle vse točke in gol razliko, v 1. B ligo za sezono 2017/18 pa bo zaradi zmanjšanja števila klubov v 1. NLB Leasing ligi na dvanajst izpadle kar štiri ekipe.

 

Na obeh združenjih je potekal tudi žreb tekmovanja, katerih 1. koli sta zapisani spodaj. 1. NLB Leasing liga se bo začela 10. septembra, 1. B liga pa teden dni kasneje. Superpokal Slovenije bo na sporedu 27. avgusta, kot zdaj že tradicionalno, na večnamenskem stadionu v Portorožu.

 

1. NLB LEASING LIGA, 1. KOLO, 10. SEPTEMBRA:

KOPER 2013 : DRAVA PTUJ

MARIBOR BRANIK : DOL TKI HRASTNIK

SLOVENJ GRADEC 2011 : JERUZALEM ORMOŽ

URBANSCAPE LOKA : DOBOVA

KRKA : RIKO RIBNICA

TRIMO TREBNJE : ISTRABENZ IZOLA PLINI

 

1. B LIGA, 1. KOLO, 17. SEPTEMBRA:

RUDAR : MOŠKANJCI - GORIŠNICA

SEVNICA : BREŽICE

KRŠKO : KRIM

ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : SVIŠ IVANČNA GORICA

CERKLJE : MOKERC - IG

ČRNOMELJ : HERZ ŠMARTNO

RADEČE - MIK CELJE : SLOVAN

 

Združenji sta potrdili tudi nov pravilnik o tekmovanjih, po katerem bodo o sistemu tekmovanj odločali klubi prek Združenj in ne več prek Zbora članov, kot je bilo to doslej.