27. 10. 2016

Rokometna zveza Slovenije podaljšala pogodbo z Veselinom Vujovićem

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na redni seji potrdilo podaljšanje pogodbe z dozdajšnjim selektorjem moške članske reprezentance Veselinom Vujovićem do konca olimpijskih iger 2020. 

Podpis nove pogodbe, dozdajšnja je bila veljavna do konca januarja 2018, bo sledil v prihodnjih dneh, v katerih izbrano vrsto čaka prvi ciklus kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 proti Švici v Velenju (2. november ob 18.00) in Portugalski v Lizboni (6. november ob 16.00). Člani predsedstva so njegovo delo ocenili kot zelo pozitivno in nadaljevanje njegovega mandata potrdili soglasno.

Črnogorski trener je krmilo Slovenije prevzel leta 2015 in se takoj uvrstil na evropsko prvenstvo na Poljskem, od koder se je reprezentanca v domovino vrnila po prvem delu. Rokometno pravljico je začel pisati aprila letos, ko je z ekipo v hudi konkurenci Španije in Švedske slavil preboj na olimpijske igre, na katerih je naša izbrana vrsta dosegla najboljšo uvrstitev v zgodovini kolektivnih športov na tem tekmovanju, vmes pa se je veselil še osme uvrstitve na svetovno prvenstvo. Za to so Slovenci premagali četrtouvrščene z EP 2016 Norvežane. 

Poleg imenovanja selektorja članske reprezentance so člani predsedstva določili tudi glavne trenerje v mlajših kategorijah. Dozdajšnjega izjemno uspešnega Slavka Iveziča bo v ekipi fantov U21 zamenjal Saša Praprotnik, trener U19 ostaja Jani Klemenčič, U17 bo odslej vodil Aleksander Markl, sicer tudi videoanalitik moške članske ekipe, U15 pa še naprej Marjan Potokar. Pri dekletih trener mladink U19, ki bodo naslednje leto igrale na evropskem prvenstvu v Sloveniji, ostaja Bojan Voglar, U17 pa bo vodil Boris Čuk.